Budi najbolja verzija sebe.
Užitak i seks

Ne možeš doživjeti vrhunac? Ovo je sedam najčešćih razloga

Orgazam se definira kao osjećaj intenzivnog užitka koji se događa tijekom seksualne aktivnosti, no mnoge žene imaju problema sa postizanjem vrhunca

Stotinama godina muški orgazam se istraživao i proučavao, a tek posljednjih desetljeća počelo se razgovarati o ženskom orgazmu. Društvo je tu temu odbacivalo, ali i smatralo se nevažnim jer se o ženskom tijelu samo raspravljalo kroz prizmu reprodukcije. Danas se potpuno drukčije razmišlja i žensko zadovoljstvo je postalo važno, a samim time stručnjaci puno više razgovaraju i o problemima na koje žene nailaze.

Orgazam se definira kao osjećaj intenzivnog užitka koji se događa tijekom seksualne aktivnosti. No, mnoge žene ga ne doživljavaju i srame se razgovarati o tome. Zbog toga često misle da nešto nije u redu s njima, a problemi se često mogu vrlo lako riješiti. Postoje dvije vrste problema: primarni zbog kojih žene nikada nisu doživjele orgazme i sekundarni kada se u jednom trenutku više ne može doživjeti orgazam. Ginekolozi i psihoterapeuti u svom radu sa ženama znaju koji su najčešći problemi, ali i kako se boriti s njima. U nastavku pročitaj koji su najčešći problemi prema njihovim iskustvima.

Alkohol i cigarete

"Veće količine alkohola mogu utjecati na protok krvi u klitorisu, što je kod većine žena područje koje zahtijeva stimulaciju kako bi postigao orgazam", objašnjava ginekologinja Shree Datta za Intimu.

Budi najbolja verzija sebe.

"Pušenje također može utjecati na postizanje orgazma. Dakle, ako imaš probleme u postizanju vrhunca, razmisli koliko piješ ili pušiš u odnosu na težinu svojih simptoma", dodaje dalje.

1/4
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.