Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Vrijeme je da ih razbijemo

Najveći mitovi o ženskoj seksualnosti u koje mnogi još uvijek vjeruju

Žene ne vole seks koliko ga vole muškarci i ne masturbiraju. Naravno da ovo nisu istine... Štoviše, imamo organ stvoren isključivo da nam pruži užitak

pexels-jill-burrow-6758073.jpg
Foto: Pexels
Budi najbolja verzija sebe.

Seksualnost se proučava od davnina, no iz muške perspektive. Istraživanja o ljudskoj seksualnosti dugo su se temeljila većinom na muškarcima, njihovoj anatomiji i njihovim potrebama. Ženska seksualnost postojala je u svrhu muške. Drugim riječima, seks se svodio na zadovoljavanje muškarca i reprodukciju. Ako se usput uspjela "osladiti", žena je mogla reći da ima odličan seksualni život.

Image
Ljubavni život

One znaju uživati: Pet tajni žena koje su zadovoljne seksualnim životom

To potvrđuje i činjenica da je anatomija klitorisa otkrivena tek 1998., zahvaljujući MRI snimci klitorisa i studiji o ovom organu koji služi isključivo za užitak, koju je provela urologinja Helen O'Conell. MRI snimka otkrila je da je klitoris deset puta veći, no što se mislilo i da je dio koji vidimo tek njegov vrh. Zar nije ironično - imati organ koji služi isključivo da bi ti pružio zadovoljstvo (za razliku od muškaraca koji takav nemaju), a ne koristiti ga te još gore - stidjeti ga se? Biti ona kojoj je užitak sporedna stvar, nešto incidentno pa i sramotno, pošto se tradicionalna uloga žene svodi na to da se žrtvuje - za obitelj, za muškarca, za štogod treba…

No, da ne filozofiramo i ne duljimo, u nastavku ti otkrivamo najveće mitove vezane za žensku seksualnost, koje velikim dijelom dugujemo i neznanju, a koje je pak posljedica svega rečenog. Na sreću, stvari se na ovom polju ubrzano razvijaju i mijenjaju te žene iz dana u dan uče o svojoj seksualnosti i sebe doživljavaju u sasvim novom svjetlu, kao bića koja itekako zaslužuju, a i znaju uživati u seksu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Seks je u službi muškaraca

Kao što smo već spomenule u uvodu, najveća zabluda koja postoji kada je riječ o seksu, je ta da muškarci imaju prednost - u smislu da su njihove potrebe na prvome mjestu i da je ženina svrha zadovoljiti ih. Vlada vjerovanje da su ženska želja i zadovoljstvo povezani s muškima ili osmišljeni da pomognu ili zadovolje seksualne potrebe muškaraca. Tome svjedoče filmovi, TV reklame, pa čak i sadržaj u ženskim časopisima.

shimmer fallback

Žene ne vole seks

Žene ne vole seks i nemaju vremena za njega ili barem u njemu ne uživaju koliko i muškarci. Žena koja voli seks društveno nije prihvatljiva, dok muškarac je. No, žene vole seks i uživaju u njemu kao i muškarci, sviđalo se to društvu ili ne. Seksepil također može biti ženama "uteg oko vrata" - muškarci će je gledati kao objekt požude, što će je nerijetko etiketirati, a da nije "ni kriva ni dužna".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Žena će se uzbuditi brzo kao i muškarac

I dok nam je svima jasno da je ženski orgazam puno kompleksniji od muškog - ženi treba vremenski dulje da ga doživi, no on i traje dulje od muškoga, i dalje se preskače predigra i inzistira na seksu koji se svodi na penetraciju i ne traje dulje od 20-ak minuta. Da se razumijemo, ne znači da ponekad ne volimo i brzi seks.

shimmer fallback

Žene ne masturbiraju

U društvu vlada mišljenje da žene ne masturbiraju ili barem ne učestalo kao muškarci. No, brojna istraživanja provedena proteklih godina pokazuju suprotno. Žene se samozadovoljavaju - neke mjesečno, neke tjedno, neke svaki dan, a neke i češće. Osim toga gledaju i filmove za odrasle gotovo u jednakoj mjeri kao i muškarci, što svjedoči činjenica da postoji i sadržaj namijenjen isključivo ženama.

shimmer fallback
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.