Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Vrijedi isprobati

Najbolje seks poze za najčešće seksualne probleme s kojima se bore parovi

Istraživanja su otkrila s kojim se to najčešćim seksualnim problemima parovi suočavaju, a terapeuti su istaknuli kako za svaki od tih problema postoje rješenja, kao i seks poze koje mogu pomoći

pexels-iurii-laimin-10507179.jpg
Budi najbolja verzija sebe.

Da bi ljubavna veza funkcionirala, na njoj treba raditi, no čak se i u onim najsretnijim i najuspješnijim odnosima povremeno mogu pojaviti problemi i to je posve normalno. Seks je važan dio svake veze, a kod svakog para postoji velika vjerojatnost da će u nekom trenutku naići na određene probleme vezane uz seksualni život, bilo da je riječ o nedostatku intimnosti ili pak preuranjenoj ejakulaciji.

Image
Važan problem

Brak bez seksa: Pet glavnih razloga koji utječu na gubitak strasti

Istraživanja su otkrila s kojim se to najčešćim seksualnim problemima parovi suočavaju, a terapeuti su istaknuli kako za svaki od tih problema postoje rješenja, kao i seks poze koje mogu pomoći. Dakako, osim samog seksa, ključna je i iskrena i otvorena komunikacija između partnera kada se pojave problemi.

Koje su najbolje poze u seksu za neke od najčešćih seksualnih problema, pročitaj u nastavku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Preuranjena ejakulacija

Prerana ejakulacija česta je seksualna tegoba, a studije su pokazale su da pogađa 30-40% muškaraca. Iako seks ne mora trajati dugo da bi bio izvrstan, isprobavanje novih seks poza moglo bi pomoći kod ovog uobičajenog seksualnog problema, ističu terapeuti. Kao neke od najboljih poza za odgađanje ejakulacije, spominju se poza žlice, klasična misionarska poza, 'doggy style' i poza kod koje je žena gore. Svaka od ovih poza ima određene prednosti i omogućava muškarcima da malo uspore i odgode postizanje seksualnog vrhunca.

shimmer fallback

Nedostatak intimnosti

U dugoročnim vezama ili brakovima, manjak intimnost problem je s kojim se bore mnogi parovi. Želiš li se bolje i snažnije povezati s partnerom tijekom seksa, nekoliko je poza koje bi ti pritom mogle biti korisne, a to su: poza lotusa, misionarska poza, kaubojka i poza žlice. Sve navadene poze dobre su za poticanje bliskosti jer uključuju puno strasti, kontakt očima, kao i fizičku intimnost.

shimmer fallback

Bol tijekom seksa

Otprilike 1 od 10 žena će iskusiti bol tijekom seksa, a to često može biti povezano i s određenim zdravstvenim komplikacijama kao što su endometrioza ili disfunkcija zdjeličnog dna stoga se svako preporuča najprije porazgovarati s liječnikom. Nakon što su isključeni zdravstveni problemi, poze koje bi mogle ublažiti bol tijekom seksualnog odnosa su one kod kojih žena kontrolira tempo i dinamiku samog seksa, poput kaubojke. Seksualni terapeuti ističu da i poza žlice može biti ugodnija za žene koje prilikom seksa osjećaju bol, a svakako se savjetuje i korištenje lubrikanta kako bi se spriječila daljnja bol ili nelagoda tijekom odnosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
shimmer fallback

Nedostatak stimulacije klitorisa

Za razliku od muškaraca, velik broj žena ne može doživjeti orgazam samo putem penetracije stoga im je potrebna stimulacija klitorisa. Kako pojašnjavaju stručnjaci za seksualne odnose, upravo je nedostatak stimulacije klitorisa jedan od najčešćih fizičkih razloga zbog koje žene ne mogu doći do vrhunca. Većina seks poza između muškarca i žene ne podupire stimulaciju klitorisa na učinkovit način. Međutim, kombinacijom određenih poza uz oralni seks i ručnu stimulaciju klitorisa, šanse za postizanje orgazma puno su veće. Najbolje poze koje preporučaju seksualni terapeuti su kaubojka, 'doggy style' i obrnuta kaubojka. Ove poze partneru daju lakši pristup klitorisu, dok ženi omogućavaju da se kreće na način koji nudi prirodno trljanje klitorisa o partnerovo tijelo.

shimmer fallback
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.