Zeleno čudovište

Ljubomora je opasna stvar zato nauči kako je kontrolirati

Mala doza ljubomore je zdrava, ali previše ljubomore može uništiti vezu

Ljubomora je normalan dio naših života. Često smo ljubomorne na svoje prijateljice, na kolege s posla ili čak zvijezde, ali je sve to u granicama normalnog. Normalna doza ljubomore zapravo je vrlo dobra i motivira nas da se više trudimo kako bi postigle stvar koju želimo u životu. Problem se javlja kada ljubomora preraste te granice, pogotovo u vezi.

Partneri su često ljubomorni u vezi ako se primjerice muškarac druži s drugom ženom ili ako ženi laska drugi muškarac. Biti zaštitnički nastrojen prema najdražoj osobi nije problem, no problem postaje kada ta ljubomora pređe u opsesiju. S vremenom ta opsesija počinje stvarati sve veći razdor među ljudima i veza se polako počinje raspadati.

Biti mrvicu ljubomorna na partnera što provodi vrijeme s obitelji ili prijateljima nije loša stvar i zapravo ti govori da ti je do te osobe stalo. No kada ti razmišljanje o tome postane previše opsesivno i kada kroz partnerovo druženje s drugim ljudima počneš sumnjati u sebe, vrijeme je da napraviš korak nazad.

Ljubomora je najčešće uzrokovana nesigurnošću. Svi mi želimo drugima biti poželjni i želimo biti voljeni, no ako same sebi nismo poželjne i ne volimo samu sebe, to će se odraziti i na naše odnose. Ljubomora je vrlo čest problem u vezi i zato smo pronašle najbolje načine kako je se riješiti i ne biti ljubomorna u vezi.

1/4
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.