Budi najbolja verzija sebe.

Kreativne ideje kako proslaviti Valentinovo kod kuće

Jer ljubav je zaslužila da je slavimo...

Budi najbolja verzija sebe.

Dan zaljubljenih nam se približava, a mi smo danas odlučili pisati o tome kako da kod kuće provedete romantično Valentinovo s dragim, sami ili pak s prijtateljicama.

Svjesni smo činjenice da trgovci zadovoljno trljaju ruke zbog komercijalne strane ovog praznika, no ove godine nemojte biti cinični i zanemarite sve loše strane Valentinova te ga proslavite na svoj način, bez obzira na to jeste li singl, u vezi ili nešto treće. 

Na kraju krajeva, ljubav pokreće svijet i zaslužila je imati svoj praznik, zar ne? 

Romantična večera s dragim

Tko kaže da na Valentinovo morate izaći u neki skupocjeni restoran? Ukusnu večeru možete i sami pripremiti kod kuće i uživati u trenucima provedenima s partnerom. Zapalite mirisne svijeće, pustite neku romantičnu glazbu i prepustite se emocijama. Kod kuće će atmosfera zacijelo biti mnogo opuštenija, ali i intimnija nego u nekom zagušenom restoranu. Vrlo će vam zabavno biti ako odlučite pripremiti večeru zajedno s dragim. Ne volite li kuhati, naručite hranu iz svog omiljenog restorana. 

Piknik kraj kamina

Alternativna i malo zanimljivija verzija romantične večere može biti kraj kamina (ako isti imate u svom stanu). Rasprostrite dekicu na pod, posipajte laticama ruže i pripremite šampanjac. Za dodatnu dozu romantike, pripremite jagode sa šlagom kojima ćete se zasladiti. 

Doručak u krevetu 

Ako ste više jutarnji tip, na Valentinovo možete iznenaditi dragog doručkom u krevetu (ili on vas). Pripremite sve što je potrebno i što volite jesti, a što se deserta tiče - budite maštoviti. 

Večer filmova

Namjeravate li provesti Valentinovo s prijateljicama, idealan oblik zabave biti će gledanje filmova ili omiljenih serija kao što je Seks i grad, primjerice. Pripremite mnogo kokica, šampanjca i zabava može početi!

Priuštite si spa tretman

Ako ste singl, Valentinovo je idealna prilika da pokažete malo ljubavi – prema sebi. Napravite si toplu i mirišljavu kupku, natočite čašu vina i opustite se. Uživajte u malim i slatkim beauty ritualima – stavite masku na lice, napravite piling tijela, pustite svoju omiljenu pjesmu… Naprosto odvojite nekoliko sati taj dan samo za sebe i uživajte u malim ritualima koji vas usrećuju i ispunjavaju. 

Počastite se omiljenim kolačima

Bilo da ste u vezi ili singl, neka vam Valentinovo bude izgovor za uživanje u zabranjenim zalogajima i hrani koju obožavate. Pripremite svoj omiljeni desert, tortu ili kolače. Ili jednostavno kupite gotove slastice ako sami niste dovoljno vješti u kuhinji. 

Zaplešite

Volite li vi i vaš partner plesati, neka vam Dan zaljubljenih bude prilika za uživanje u toj divnoj aktivnosti. Napravite si malo mjesta u stanu/kući, pustite svoju omiljenu glazbu i uživajte u romantičnoj atmosferi nježnih taktova... 

Samo razgovarajte i uživajte u zajednički provedenom vremenu

Ako inače ne provodite dovoljno vremena s dragim, ovo je idealna prilika da uživate u ovim rijetkim trenucima. Razgovarajte o svojim željama, planovima za budućnost, prisjetite se početaka svoje ljubavne veze… I pokažite jedno drugom koliko vam je stalo i koliko ste zahvalni na ljubavi koju imate. Uostalom, upravo je to i smisao Valentinova, zar ne? 


Foto: Unsplash

Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.