Oslobodi se i uživaj

Stručnjaci savjetuju: Kako se odvažiti biti intimna nakon dugo vremena

Seks nakon dugog vremena 'suše' može biti izvor anksioznosti, ali uz ove savjete bit ćeš spremna

Nakon nešto više od godinu dana izbjegavanja svakog ljudskog kontakta u strahu od pandemije, mnogima je i samo rukovanje postalo intiman kontakt. Nije ni čudo da su mnogi razvili anksioznost kada je u pitanju seks. Seks je jedna od najintimnijih trenutaka koji dvoje ljudi mogu dijeliti, pa je razumljivo da se na njega može biti teško odvažiti.

Za sve one koji su pandemiju proveli solo ili su možda tijekom društvene izolacije raskinuli vezu s partnerom, ljeto pred nama čini se kao idealno za pronalazak novih avantura i ljubavi. Jedna stvar koja ide ruku pod ruku s novim poznanstvima je i mogućnost novih seksualnih iskustava. Iako se to čini vrlo zanimljivo i uzbudljivo, nakon dugog vremena apstiniranja od seksa, skočiti nazad u more mogućnosti uistinu je zastrašujuće.

Osim pandemije koja je naglo zahladila odnose među ljudima i udaljila nas jedne od drugih, postoje i žene koje su i prije korone odlučile svoj ljubavni život staviti na pauzu i posvetiti se drugim aspektima života. Možda zato što topliji dani u nama bude seksualnu želju, a možda zato što ćemo napokon moći biti u prostorima gdje ćemo imati priliku upoznati nekog novog, kolektivna seksualna tenzija društva očigledno raste.

Vrijeme je da te anksioznost i stres oko novog seksualnog iskustva prestane sprječavati i da se oslobodiš svih strahova koji te koče. Istražile smo koji su to savjeti stručnjaka kako se opustiti i uživati u seksu nakon sušnog perioda. Nakon što ih usvojiš, bit ćeš spremna ponovno uživati u svim strastima koje si propustila.

1/6
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.