Budi najbolja verzija sebe.
Savjeti stručnjaka

Kako 'resetirati' želju za seksom u novoj godini? Isprobaj ove trikove

Korisni savjeti koji će pozitivno utjecati na tvoj libido

Živimo u stresnim vremenima i užurbanim tempom, a sve to može negativno utjecati i na naš seksualni život. Nizak libido može biti uzrokovan brojnim faktorima, a upravo su stres, nedostatak intimnosti te brojne obaveze neki od najčešćih razloga zbog kojih brojni parovi imaju problema s lošim seksualnim životom.

Iako se u odnosima ne vrti sve oko seksa, činjenica je da je on vrlo važan za kvalitetu samog odnosa i za dubinu povezanosti između partnera. Istraživanja su pokazala da se smanjeni libido može jednako javiti kod oba spola, no dobra je vijest da ga je uz određene savjete i trikove moguće vratiti.

Ako si u potrazi za načinima kako u novoj godini vratiti svoju želju za seksom te začiniti seksualni život, u nastavku ti donosimo nekoliko odličnih trikova koje vrijedi isprobati.

Budi najbolja verzija sebe.

Uzmi si vremena za sebe i svedi stres na minimum

Stres je pošast modernog doba i može uzrokovati mnoge bolesti i poremećaje te fizičke simptome, a jedan od njih je i smanjeni libido. Kada smo napeti i pod stresom, nemamo želje za seksom. Iz tog razloga, vrlo je važno naučiti kontrolirati razinu stresa u svojoj svakodnevici. Nemoj se bojati zatražiti pomoć, ako osjećaj da si pod velikim pritiskom. Razgovaraj s partnerom ili stručnom osobom. Možeš isprobati i neke aktivnosti za oslobađanje od stresa, poput meditacije ili vježbanja. Svakodnevni boravak na svježem zraku također može biti izuzetno koristan.

1/5
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.