Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
(Mnogi) muškarci plaše se inteligentnih žena

Istina ili mit: Što je žena pametnija, to je usamljenija?

Iz nekog razloga, iako si inteligentna i puna samopouzdanja, i dalje si solo. Dopusti nam da ti kažemo: nije tvoja greška

profimedia-0098008097.jpg
Foto: Profimedia
Budi najbolja verzija sebe.

Imaju li muškarci problem sa ženama inteligentnijim od njih?

Znaš da si ulov, zar ne? Pametna si, uspješna, lijepa, zabavna i puna sjajnih iskustava koja te zajedno u kombinaciji čine itekako zanimljivom osobom. Znamo da si duboko u sebi toga svjesna, ali u slučaju da si na to zaboravila zbog nedostatka muške pažnje, htjele smo te podsjetiti.

Iz nekog razloga, iako si inteligentna i puna samopouzdanja, i dalje si solo. Dopusti nam da ti kažemo: nije tvoja greška.

Image

9 stvari koje inteligentni ljudi rade. Jesi li među njima?

Muškarci (barem većina njih) vole ideju pametne i snažne žene, ali zapravo nikad ne bi mogli izaći s njome na kraj

Naime, jedno istraživanje okupilo je muške studente u prostoriji kako bi pisali test. S njima je test pisala i jedna studentica. Nakon dijeljenja rezultata, istraživači su muškarce pitali smatraju li djevojku privlačnom i bi li je pozvali na spoj.

Muškarci koji su vjerovali da je žena na testu prošla bolje od njih, uglavnom su je ocjenjivali kao manje atraktivnu i pokazivali manju želju za izlaskom s njom.

Iako se ovi rezultati mogu činiti nevjerojatno tužnima, važno je ne zamarati se s tim. Ovo je zapravo dobra stvar.

U prilog tvrdnji da muškarce zastrašuju pametne žene, ide i sljedeće istraživanje koje je provedeno među 120 Britanaca, a čiji rezultati glase: 'žene s visokom razinom inteligencije u muško-ženskim vezama smatraju se problematičnima'. Molim? Naime, sudionici su predvidjeli se da će ženska inteligencija stvarati probleme u vezama. Samo da spomenemo, visoka inteligencija kod muškog partnera u ovom istraživanju nije se smatrala problematičnom, dapače, bila je poželjna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Zaboravimo na trenutak kulturne stereotipe i rodnu pristranost i nejednakost. Zašto bi ikad željela izlaziti (ili na bilo koji način biti povezana) s muškarcem kojeg zastrašuje činjenica da si inteligentnija od njega? Takvima se zapravo treba zahvaliti jer ne troše tvoje dragocjeno vrijeme uzalud.

Srećom, nisu svi muškarci zatucani, samo su rjeđa pojava. Stoga, provedi ostatak ovog dana radeći što si namjeravala raditi i budi sigurna da će se već pojaviti pravi, pametni čovjek kad za to dođe vrijeme. A doći će.

Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.