Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.

Imaju li žene mokre snove ili su oni rezervirani samo za muškarce?

Muški i ženski um mogu biti dva različita svemira, osobito kada je riječ o seksu, no nešto im je ipak zajedničko

Imaju li žene mokre snove ili su oni rezervirani samo za muškarce?
Budi najbolja verzija sebe.

Samo zato što se ne bude u neredu, ne znači da žene nemaju mokre snove. Stručnjakinja za intimno zdravlje dr. Sirin Lakhani za portal Vice kaže da baš svatko može doživjeti orgazam u snu.

"Mokre snove mogu iskusiti muškarci i žene bilo koje dobi.Najčešći su u pubertetu, no događaju se i kasnije tijekom života", kaže dr. Lakhani za spomenuti portal te objašnjava kada su najvjerojatniji kod žena. , tvrdi dr. Lakhani.

Image

Dobro si se provela u snu? Otkrivamo deset seksi snova i njihova značenja


shimmer fallback


(FOTO: Pexels)

No, mokri snovi kod žena nisu toliko eksplicitni i jasni kao kod muškaraca, odnosno za njih izostaju "materijalni dokazi". "Kada se ujutro vlažna probudiš to ne  mora nužno značiti da si doživjela orgazam, već samo da si bila tijekom sna seksualno uzbuđena", dodaje. 

Istraživanje provedeno na Institutu Kinsey pokazalo je da je 80 posto muškaraca i 40 posto žena barem jednom u životu doživjelo orgazam u snu.  Za orgazam u snu ne treba ti fizički podražaj i on može biti produkt uma. 

Štoviše, neki ljudi orgazam samo i mogu doživjeti u snu. San je savršen okoliš za orgazam. U snu nema nikakvih distrakcija ni briga. Možeš se apsolutno opustiti i činiti točno što želiš."Ako žena može samo u snu doživjeti orgazam to bi moglo značiti da ima poteškoća prepustiti se i opustiti tijekom seksualnog čina na javi", objašnjava za Huffpost Laurie Mintz, psihologinja sa Sveučilišta Florida. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.