Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Što kažu psiholozi?

Četiri vrste krivnje koje mogu razoriti i najčvršće veze

Osjećaj krivnje donosi puno više štete, no koristi i treba ga dozirati. Ima on i svojih dobrih strana - korektiv je lošem ponašanju, no tu treba povući crtu

pexels-ron-lach-9500235.jpg
Foto: Pexels


Krivnja je jedna od najopasnijih emocija kojom raspolažeš. Nameće ti da radiš ono što ne želiš, ponašaš se u suprotnosti sa svojim bićem i izjedaš iznutra, što može dovesti do brojnih psihičkih i fizičkih problema. Ne iznenađuje da krivnja može utjecati i na međuljudske odnose, pa tako i na one romantične.

Image
Prepoznaj ih na vrijeme

'Četiri jahača bračne apokalipse' - navike koje ubijaju svaki brak

Nedavna studija provedena na Sveučilištu u Rimu, a objavljena u časopisu Scandinavian Journal of Psychology, potvrdila je da postoje četiri vrste krivnje te da svaka na drugačiji način utječe na naše ponašanje. Talijanski znanstvenici htjeli su pronaći vezu između vrsta krivnje i utjecaja na ljubavnu vezu. Ispitali su 393 odrasle osobe (u prosjeku stare 34 godine, od kojih su 70 posto bile žene) o njihovim osjećajima krivnje te kategorizirali te osjećaje u četiri skupine.

shimmer fallback

U nastavku ti otkrivamo koje su to, a što ih prije prepoznaš, prije ćeš moći poraditi na sebi i osloboditi ih se, a time i uspostaviti kvalitetne odnose s onima koji su ti bitni.

Budi najbolja verzija sebe.
1/5
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.