Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Vruće i opasne igre

Igre na granici: Pazi na ove stvari pod plahtama jer mogu biti opasne

U seksu je uvijek važno istraživati, ali neke igrice mogu biti opasne i treba paziti na sigurnost

profimedia-0456855036.jpg
Foto: Profimedia.hr
Budi najbolja verzija sebe.

Istina je da su savjeti za seks osmišljeni kako bismo poboljšali naše seksualno iskustvo ili začinili stvari u spavaćoj sobi. Iako postoji jako puno savjeta koji mogu osvježiti naš pogled na seks i dobro ih je provesti, ipak postoje i oni koji na različite načine mogu biti opasni.

Image
Vruće igre

7 stvari koje su muškarcima potajno seksi kod žena

Spolni odnosi trebali bi biti zabavni i vrlo ugodno iskustvo, ali ipak ponekad samo jedan pogrešan potez može dovesti do boli ili neugode. Kod svake seksualne aktivnosti važno je međusobno komunicirati i prestati ako bilo kojem partneru nešto stvara bol ili neugodu, bez obzira jeste li to već radili ili je nešto novo. Uvijek je važno slušati sebe i svoje tijelo, a u nastavku provjeri koji česti savjeti za bolji seks mogu biti potencijalno opasni ili povećati rizik od infekcija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Seks pod tušem ili u bazenu i moru

Bilo da ste na odmoru i uživate u jacuzziju ili volite igrice pod tušem trebali biste znati da voda i seks nisu dobra kombinacija. Osim rizika od skliskih površina u kadi ili pod tušem, uvijek je dobro staviti neku prostirku, ginekolog je objasnio da postoji rizik od infekcija za žene.

"Ljudi misle da je voda poput lubrikanta, ali to nije istina jer voda zapravo isušuje vaginu. Zbog nedostatka vlažnosti može se povećati rizik od mikroabrazija, a to je još gore ako se radi o slanoj ili kloniraj vodi", objašnjava ginekolog Idries Abdur-Rahman za Insider.

Ako se ipak odučite na igrice koje su povezane s vodom onda je dobro imati lubrikant na bazi silikona jer oni na bazi ulja mogu uništiti kondom, dok će se oni na bazi vode jednostavno isprati. Osim toga, voda iz bazena ili jezera može biti puna bakterija što povećava rizik od infekcija.

shimmer fallback

Hrana i seks

Savjeti o seksu koji uključuju hranu često se smatraju jako seksi i mnogi su pokušali zasladiti svoja seksualna iskustva šlagom, medom, čokoladom ili drugim prehrambenim proizvodima. No, možda ovo ipak nije dobro za žene i vagine, a uživanje u hrani najbolje je ostaviti za vrijeme nakon seksa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

"Vagina ima svoje mikrookruženje i bakterije koje stvaraju zaštitu. Vaginalni pH je normalno prilično nizak kako bi zaštitio vaginu od određenih bakterija i gljivica koji ne uspijevaju u kiseloj sredini", objasnio je dr. Abdur-Rahman za SELF.

Slatka hrane u blizini rodnice može povećati pH vagine olakšavajući bakterijama rast i napredovanje. Začini i sokovi mogu iritirati unutarnju i vanjsku kožu na vagini i anusu, kao i alkohol. Dok su ulja gusta tvar koja će zadržati bakterije.

shimmer fallback

"Obično preporučujemo ljudima da koriste hranu tijekom predigre i da je ne stavljaju na mjesta poput vagine i anusa", objasnio je dr. Abdur-Rahman. Stoga se slobodno hranite tijekom predigre, ali šlag držite podalje od intimnih dijelova tijela kako biste se zaštitili od potencijalne infekcije ili iritacije.

Korištenje seksualnih igračaka bez prethodnog čišćenja

Možda scena u kojoj jedno od vas trči do umivaonika kako bi oprao seksualnu igračku nije seksi, ali korištenje istih seksualnih igračaka bez čišćenja može povećati rizik od spolno prenosivih infekcija. Također treba izbjeći korištenje iste seksualne igračke za različite dijelove tijela, na primjer ako prvo koristiš igračku analno, a zatim vaginalno. U tom slučaju vrlo je važno dobro očistiti seksualnu igračku. To možete izbjeći stavljanjem novog kondoma pri svakoj pojedinačnoj uporabi i svakako očistite seksualne igračke prema uputama jer ne smiju sve biti izložene vodi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
shimmer fallback

Sigurna igra s prstima

Vrlo je važno uvijek podsjetiti se da sve što ulazi u tijelo treba biti čisto, a to uključuje i prste. "Važno je oprati ruke kako bakterije ne bi prešla s ruku u vaginu ili anus", napisala je dr. Elizabeth Boskey za VeryWellHealth. Također treba paziti da nokti budu skraćeni i glatki kako ne bo došlo do ogrebotina, ali i da na koži nema otvorenih rana zbog bakterija.

shimmer fallback

Siguran seks na javnim mjestima

Ne može se poreći da je seks na javnim mjestima jedna od najpopularnijih fantazija većini ljudi. No, seks na poslu, u avionu ili u autobusu općenito je loša ideja. Ništa ne ubija zadovoljstvo brže od posjeta policije, stoga budite pažljivi i poštujte ljude oko sebe ako tražite zabavu na javnim mjestima.

shimmer fallback

Sado-mazo igre moraju biti sigurne

"Pedeset nijansi sive" mnoge parove je potaknuo na neke nove igre, ali sve to nije novo. Međutim, aktivnosti poput vezivanja mogu imati ozbiljne posljedice ako se ne rade kako treba, a nikada se smije riskirati sigurnost. Prvi korak u bilo čemu seksualnom, a posebno aktivnostima s visokim rizikom od ozljeda, je komunikacija. Ne samo da mora postojati sigurna riječ, već treba reći "ne" ili "prestani odmah". To vrijedi za svaki seksualni kontakt.

Povjerenje i komunikacija su ključni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
shimmer fallback
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.