Budi najbolja verzija sebe.
Seksualni život

Djeluju li uistinu afrodizijaci? Evo što kažu stručnjaci

Iako priča o čudesnim namirnicama koje potiču libido izgleda primamljivo, ne postoje znanstveni dokazi koji bi potvrdili da uistinu postoji hrana koja je sama po sebi afrodizijak

Čudesna moć mističnih afrodizijaka golica maštu ljubavnih stručnjaka, ali i znanstvenika već godinama. Postoji li uistinu hrana koja može povećati seksualnu želju i tako popraviti naš ljubavni život?

O afrodizijacima i njihovom utjecaju na ljubavni život govori se već stoljećima i oni imaju zaista dugu povijest, a sam naziv afrodizijaci dolazi od Afrodite, starogrčke božice ljubavi. Tijekom povijesti su se raznim namirnicama pripisivala afrodizijačka svojstva, a među najpoznatijim afrodizijacima su kamenice, crna čokolada, začinsko bilje poput bosiljka, kavijar, tartufi, med, orasi i crno vino.

Brojni čimbenici

Ženski libido: Kako se želja za seksom mijenja u 20-ima, 30-ima i 40-ima

Djeluju li afrodizijaci?

I dok se nekad slijepo vjerovalo u njihovu moć, danas je i znanstveno dokazano da određene namirnice mogu probuditi seksualnu želju jer sadrže tvari koje podižu energiju te potiču prokrvljenost te tako pozitivno utječu i na spolne hormone. Ipak, ne postoje čvrsti znanstveni dokazi koji bi potvrdili da su neke namirnice same po sebi afrodizijaci. Možda djeluju, možda ne, a većina se stručnjaka slaže da je potrebno napraviti dodatna istraživanja koja bi pokazala imaju li određene namirnice uistinu direktan utjecaj na libido.

Budi najbolja verzija sebe.

Kako ističu stručnjaci, nije pitanje samo kako poboljšati seksualni život, već zašto uopće imamo problema s niskim libidom. Iako je ideja o afrodizijacima zanimljiva i primamljiva, ipak je najprije važno otkriti korijen problema. Afrodizijaci neće popraviti dublje probleme u odnosima niti pak su neko instant rješenje za niski seksualni nagon.

Ipak, stručnjaci se slažu da uz pomoć afrodizijaka i njihove moći možemo naučiti neke lekcije po pitanju seksualnog života, ali ih i iskoristiti kao poticaj za postojeću seksualnu želju. Neke od načina na koji afrodizijaci mogu popraviti tvoj seksualni život otkrivamo u nastavku.

1/6
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.