Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Zanimljivi savjeti

7 'čudnih' stvari zbog kojih možda ne doživljavaš orgazam

Orgazam je vrlo važna stvar u seksu i svi ga žele što češće doživjeti, ali je činjenica da ga mnoge žene vrlo teško ostvaraju. Upravo zbog toga je jako zanimljiv popis "čudnih" stvari zbog kojih mnoge žene ne mogu postići vrhunce

caroline-veronez-3Ftlb-ZuhG4-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Mnoge žene dobar dio seksualnog života pokušavaju ostvariti vrhunce, ali iz različitih razloga mnoge ga ne doživljavaju. Često bez obzira na ljubav i privrženost koje osjećaju prema partneru ne mogu doživjeti orgazam. Prema istraživanjima, čak 81,6 posto žena ne može doživjeti orgazam tijekom penetracije bez dodatne stimulacije, s druge strane čak 90 posto muškaraca doživi orgazam.

Prema stručnjacima ova razlika je vrlo velika, ali uzroci mogu biti različiti. "Mnogo je razloga zašto se ne može ostvariti orgazam, a kod žena se često tijekom stimulacije ignorira klitoris", objašnjava dr. Laurie Mintz za NBC News.

Image
Pomozi svom seksualnom životu

Bez srama: Šest situacija kada bi trebala posjetiti seksualnog terapeuta

Postoje različiti razlozi zašto žene ne mogu doživjeti orgazam. Od zdravstvenih problema, osjećaja srama, loše povezanosti s partnerom, nedostatka predigre i slično. No isto tako, postoje neke stvari koje mogu biti povezane s izostankom orgazma, a koje su pomalo neuobičajene ili čak čudne.

Budi najbolja verzija sebe.
1/8
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.