Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Kraj ljubavi

Nekad jednostavno ne ide: 5 razloga zbog kojih je razvod neizbježan

Koliko brak treba biti loš da bi se odučila otići iz njega? Prema stručnjaku postoje razlozi zbog kojih se treba razvesti jer se teško popravlja situacija

pexels-rodnae-productions-5617686.jpg
Foto: Pexels

U svakom braku postoje dobri i loši periodi, vrijeme kada se ljudima čini da moraju razmišljati o razvodu. Obično se takve misli događaju kada partneri ne osjećaju podršku, nema komunikacije, ali i kada nema nade da će biti bolje u budućnosti. Ponekad parovi u takvim situacijama potraže pomoć izvan braka. Različiti stručnjaci odnosno bračni terapeuti poznaju tehnike i mogu pomoći parovima da prvo otkriju što su problemi, a zatim kako ih rješavati. No što kada se to ne može dogoditi i nema pomoći odnosno brak neće biti bolji? Koliko brak treba biti loš da bi se završio?

Image
Tvrde stručnjaci za odnose

6 najčešćih problema zbog kojih čak i dobri brakovi završavaju razvodom

Iako svaki par na početku zajedničkog života želi ostati zajedno u dobru i zlu, i dok ih smrt ne rastavi, stvarnost je često vrlo drugačija. Mnogi parovi žive u svojim lošim vezama i životima. "Postoje odnosi koji su otrovni i toliko su toksični da prijete našoj sigurnosti, a možda čak i životu", rekao je o braku profesor David Buss sa Sveučilišta Teksas.

Bračni i obiteljski savjetnik Steven Ing kaže da je u takvim situacijama važno priznati da je naš izbor loš i da je vrijeme nije popravilo stvari. S više od trideset godina iskustva ovaj autor dvije knjige o seksualnosti kaže da je postoje dobri razlozi zašto brak treba završiti. U nastavku možeš pronaći ono što prema njemu označava kraj veze. Kako dalje kaže za Psychologytoday.com važno završiti loše stvari i mudrije krenuti prema budućnosti.

Budi najbolja verzija sebe.
1/6
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.