Budi najbolja verzija sebe.
Problemi u krevetu

5 najčešćih problema s kojima se žene susreću u intimnim odnosima

Puno žena ne osjeća zadovoljstvo u seksu i teško priznaje da postoje problemi, no prvi korak prema užitku je rješavanje problema

Seks bi trebao biti zabava i zadovoljstvo u kojem uživaju oba partnera. No, što ako žena ne uživa u seksu? Svaka žena prođe doživi period u kojem se ne osjeća dobro, a takvo stanje će možda smanjiti užitak u intimnom životu. Seksualni problemi mogu samo dodatno pogoršati osjećaj nezadovoljstva u svakodnevici. No, postoje neki najčešći uzroci smanjenog seksualnog užitka kod žena, a neki od njih se mogu jednostavno riješiti.

Nedostatak želje

Muškarac je često spreman za seks, ali ti nikako ne možeš pronaći tu želju u sebi. "Neraspoloženje je česta pritužba žena i njihovih partnera. Muškarci onda misle da više nisu privlačni, ali mogu postojati i drugi razlozi", kaže stručnjakinja i autorica Beverly Whipple.

Prema seksualnoj terapeutkinji Stephanie Buehler, stres i iscrpljenost mogu uništiti seksualni život. Kao i strogi vjerski odgoj, strah od trudnoće i negativne misli o seksu. Loše seksualno iskustvo i nikakvo emocionalno zadovoljstvo u vezi također mogu natjerati ženu da se osjeća loše čim pomisli na seks. "Nedostatak želje vjerojatno je najsloženiji seksualni problem. Uzroci su individualni", kaže Buehler.

Budi najbolja verzija sebe.

Čak i ako su glava i srce sinkronizirani, fizička stanja poput dijabetesa, fibromialgije i hormonska neravnoteža (poremećaj štitnjače ili menopauze) također mogu dovesti do nedostatka želje. Kako dalje navode stručnjaci važno je pronaći uzrok, a zatim smanjiti stres i povećati energiju, razmisliti u kakvom ste odnosu ti i partner te istražiti nove mogućnosti i svoje tijelo.

1/5
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.