Zobeno mlijeko kao beauty saveznik: Sedam proizvoda koje obožavamo

Zobeno mlijeko sve je popularnije u svijetu ljepote zbog svojih umirujućih blagodati za kosu i kožu, posebno za one sa suhim ili osjetljivim tenom

Potražnja za zobenim mlijekom veća je nego ikad, a sada se popularni sastojak u kavi dodaje i mnogim proizvodima za njegu kože i kose.


Zob je prepuna vlakana, biljnih bjelančevina, vitamina B i minerala, ali kakve su blagodati zobenog mlijeka za kožu i kosu? "Zob se koristi u njezi kože i kose uglavnom zbog hidratantnih i protuupalnih svojstava", objašnjava dr. Shaaira Nasir, dermatologinja za portal Stylist. Upravo zbog toga, proizvodi sa zobenim mlijekom mogu biti korisni svima koji imaju suhu kožu i kosu, ali i upalna stanja kože poput ekcema ili alergijskih reakcija.


(Foto: Pexels)


"Škrob sadržan u zobi zvan beta-glukan djeluje kao hidratantni sastojak i pomaže u obnavljanju kožne barijere, a fenoli sadržani u zobi smanjuju upalu i pomažu kod svrbeža", dodaje dr. Nasir.

Zahvaljujući njegovim hidratantnim i umirujućim svojstvima, ona ističe kako bilo koji tip kože može koristiti proizvode sa zobenim mlijekom. "Naročito je korisna kod suhe kože i one sklone svrbežu zbog dubokih hidratantnih i protuupalnih svojstava".

U nastavku smo izdvojile neke od naših omiljenih proizvoda sa zobenim mlijekom, od šampona do pudera.

1/8
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.