Nosit ćemo ih cijelo ljeto

Zaboravi na klasiku - 'izvučene' pletenice novi su trend

Najnovija inkarnacija pletenica predivna je koliko i jednostavna za napraviti, a mi imamo par ideja kako ih nositi

Čini se da svake godine postoji novi trend među frizurama koji svatko želi "iskopirati", a isto je tako i s pletenicama - svake je godine "in" neka druga vrsta pletenica. Od nizozemske i sirena pletenice pa sve do vodopad pletenice i riblje kosti - nema što sve nismo viđali posljednjih godina, a i ova godina sa sobom donosi novost.

"Pull-out braids", "bubble" pletenice ili pak "izvučene" pletenice, sve su to nazivi za novu vrstu pletenica koje su osvojile društvene mreže i koje viđamo sve češće. Upravo se njih sve više pretražuje po internetu, što ni ne čudi, s obzirom na to da je ova najnovija inkarnacija pletenica predivna koliko i jednostavna za napraviti.

Ovu pletenicu karakterizira pletenje dva dijela kose oko središnjeg pramena - nekako poput tradicionalne pletenice, ali s jednostavnim uvijanjem, za koje će ti biti potrebno nekoliko gumica za kosu, i to po mogućnosti onih prozirnih, kako bi se neprimjetno stopile u frizuru.

A kako bi ju i ti mogla bez problema napraviti, blogerica Justine Marjan snimila je Instagram tutorial na kojem na malenoj lutkici pokazuje koliko je ovaj stil zapravo jednostavan.

Kosu podijeli u dva dijela - gornji i donji - i kreni od gornjeg tako da uzmeš dva prednja pramena i svežeš ih straga. Zatim uzmi donja dva dijela i sveži ih preko prvog. Ponavljaj sve dok ne dođeš do kraja kose, s tim da svaki pramen, nakon što si ga svezala gumicom, izvučeš prema van, kako bi postigla efekt "izvučene" pletenice.

Jednom kad shvatiš osnove, ove pletenice možeš dodatno "začiniti" - možeš napraviti dvije pletenice, visoke ili niske, ukrasiti ih ukosnicama i još mnogo toga. Opcija je bezbroj, a jedno je sigurno - ovo je stil koji ćemo ovog ljeta sve češće viđati. Zato smo izdvojile nekoliko fora ideja koje možeš isprobati s ovim pletenicama.

1/6
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.