Za svaki tip kože: Odlične maske za lice sa zobenom kašom

Osim za ukusan doručak, zobenu kašu možeš iskoristiti i u njezi kože

Nakon zime, naša je koža umorna i beživotna pa joj trebamo posvetiti malo više pažnje te ju pripremiti za dolazak nove sezone.

Osim temeljitog čišćenja, koje je prvi i osnovni korak želiš li imati lijepu i zdravu kožu, ono što još možeš uvrstiti u svoju rutinu su i maske za lice. Maske za lice mogu imati različitu namjenu i svrhu pa tako postoje one koje dubinski hrane kožu, maske za pročišćavanje kože, za eksfolijaciju, itd.

Iako i u drogerijama možeš pronaći bogatu ponudu maski za lice, odličnu, prirodnu i zdravu masku za lice možeš napraviti i sama i to od sastojaka koje već zasigurno imaš u kuhinji. Recepata za domaće maske za lice zaista je mnogo, a mi ti danas otkrivamo nekoliko njih sa zobi.

Naime, osim što su odličan izbor za doručak, zobene pahuljice također su i kvalitetan sastojak kozmetičkih proizvoda. Zob hidratizira kožu, a ima i protuupalna svojstva. Zobene pahuljice možeš dodati u kupku, koristiti ih za piling i omekšavanje kože. Zob odgovara svim tipovima kože i pomaže kod raznih problema s kožom.

Postoje mnogi kozmetički recepti koji uključuju zob, a neke od njih otkrivamo ti u nastavku.Foto: Unsplash

1/6
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.