Budi najbolja verzija sebe.

Za savršenu kupku: Saznaj kako koristiti bombe za kupanje

Pjenušava kupku odličan je kraj dugog radnog dana

Budi najbolja verzija sebe.

Nakon dugog dana punog obaveza, što je bolje za opuštanje od tople kupke? Netflix i grickalice mogu opustiti tvoje misli, ali za tijelo je savršena kupka. Još ako u nju ubaciš pjenušavu i mirišljavu bombu za kupanje, sve će brige (bar na pola sata) nestati. Mnoge od nas ne znaju kako pravilno koristiti bombe za kupanje pa ti donosimosavjete Erice Vege iz Lusha, koje je podijelila s byrdie.com

1. Voda, a onda bomba 

Iako se često raspravlja o tome što je ide prvo u kadu, Vega kaže da stavljanje bombe u kadu punu vode omogućava da se ona pravilno  rastopi i oslobodi sve sastojke. Zato pričekaj da se kada napuni do kraja pa dodaj svoju omiljenu bombu za kupanje. Međutim, ako odlučiš dodati bombu koja radi mjehuriće, drži je ispod slavine, nemoj je direktno bacati u napunjenu kadu. To je način kako da brzo stvoriš puno mjehurića.


via Giphy

Budi najbolja verzija sebe.

2. Što je voda toplija, to bomba bolje djeluje 

Iako ne postoji točno određena temperatura za otapanje bombi za kupanje, Vega ističe da voda mora biti topla kako bi se sastojci poput kakao maslaca rastopili. Ugodna temperatura kupke varira će od osobe do osobe, to je zapravo stvar osobnih preferencija. Nekima je  mlaka voda ugodna, dok druge vole vrelu vodu. Ovisno o tome koliko dugo se želiš zadržati u kadi, vjerojatno ćeš nadopuniti kupku toplijom vodom ili je hladiti hladnom vodom. Imaj na umu da koliko god ugodna bila vruća kupka, ne želiš pregrijati vodu, jer Vega kaže da se poslije takve kupke nećeš osjećati bolje. 

3. Dodaj ulje za kupanje

Dodavanje ulja za kupanje učinit će tvoju kupku još čarobnijom. Ako želiš svilenkastu kožu nakon kupanja, onda je ulje tvoj najbolji prijatelj. Ako želiš opuštajuću kupku dodaj ulje lavande ili kamilice, a ako se želiš pomladiti koristi ulje metvice, limunske trave ili đumbira.

4. Za osjetljivu kožu dodaj zobeno mlijeko, ružu ili lavandu

Ako imaš osjetljivu kožu, u svoju kupku dodaj zobeno mlijeko, latice ruže ili lavandu jer ti sastojci umiruju problematičnu kožu i vraćaju joj sjaj. Ako imaš specifične alergije, uvijek je dobra ideja provjeriti popis sastojaka prije kupnje bombe za kupanje ili stavljanja dodataka u kadu. 

Budi najbolja verzija sebe.

5. Stvori ugodnu atmosferu

Kreiranje opuštajuće atmosfere u kupaonici još će te više opustiti. Zapali svijeće i pusti laganu glazbu. Svoju kupaonicu možeš pretvoriti u mali spa centar i uživati u pola sata samo za sebe.


via Giphy

Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.