Budi najbolja verzija sebe.
Čine čuda za kosu

Ulja su neizostavna u njezi suhe kose. Ovo su neka od najboljih

Ulja za kosu odličan su izbor za njegu suhe kose. Potiču zdravlje, rast i sjaj kose

Svaka žena želi imati zdravu, sjajnu i njegovanu kosu, no ponekad je to zaista teško ostvariti. Kod jako suhe ili pak oštećene kose, odabir pravih proizvoda za njegu kose igra ključnu ulogu. Tu u igru uskaču ulja za kosu koja su sjajan izbor za njegu suhe, ali i svih ostalih tipova kose.

S obzirom na to da ulja kosi pružaju brojne blagodati, preporučaju se svima, a osobito ženama sa suhom, tankom i beživotnom kosom. Od čistih prirodnih ulja pa do onih koja sadrže određene formulacije, na tržištu danas postoji zaista širok izbor proizvoda uljne teksture za njegu kose.

Ulja kosu opskrbljuju masnim kiselinama i vitaminima, potiču rast kose, a mogu spriječiti i nastanak peruti te gljivica. Osim toga, postoje i ulja koja sprečavaju opadanje kose, poput čičkovog ulja. Za suhu kosu dobar je izbor arganovo ulje, dok će kokosovo ulje odgovarati svim tipovima kose.

Budi najbolja verzija sebe.

Čista ulja poput onog od avokada ili kokosa prilično su masna te ih je najbolje nanositi prije pranja, kao masku ili pak pakung za kosu. S druge strane, ulja različitih brendova koja već sadrže određene formulacije dobar su izbor za svakodnevnu njegu kose. Takva ulja na kosi neće ostaviti težak niti mastan film jer je njihov sastav takav da se brzo upijaju u kosu te je dubinski hrane i njeguju.

Takva su ulja lagana, a kosa će ti nakon korištenja biti svilenkasta i mekana na dodir. Osim što ulja mogu spasiti suhu kosu, također dobro utječu i na vlasište te ojačavaju slabu i beživotnu kosu. Ulja su neizostavan proizvod i kod žena s kovrčavom kosom jer im pomažu da ukrote i dubinski nahrane svoje raskošne kovrče.

Bez obzira na tip kose koji imaš, uključi ulja za njegu u svoju rutinu i zasigurno ćeš se oduševiti rezultatima. Ponuda ulja za kosu danas je uistinu bogata jer brendovi nude proizvode različitih formulacija pa ćeš lako pronaći nešto idealno za sebe i svoj tip kose.  U nastavku smo izdvojile 10 odličnih ulja za kosu kojima vrijedi dati šansu.

Budi najbolja verzija sebe.

Foto: Instagram, Pexels, DM, Aussie, Kérastase

1/11
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.