Za meke poljupce

I usne ljeti trebaju zaštitu, zato su tu ovi njegujući balzami

Balzami za usne najviše se koriste za ovlaživanje, njegu te zaštitu usana od, primjerice, vjetra i hladnoće. Ali danas imaju sve više tvari koje štite usne od štetnog sunčeva zračenja. Izdvojili smo deset balzama specijalno kreiranih za ljetne mjesece

Suhe usnice možda primarno povezujemo sa zimskim, hladnim mjesecima, no zapravo se usne mogu itekako oštetiti i isušiti i tijekom ljetnih mjeseci. Tu kao i uvijek, uskaču balzami koji su stvoreni kako bi našim usnama omekšali i zagladili kožu, ali nas i zaštitili od štetnog djelovanja sunčeve svjetlosti.

Takvi se balzami proizvode od masnih tvari i voskova, koji su glavni sastojci. Dodaju se i ovlaživači i protuupalne tvari, vitamini te mirisi. Postoje obojeni ili, najčešće, bezbojni balzami, pa ih mogu koristiti i muškarci. Balzami sa zaštitnim faktorima zapravo sadrže aktivne tvari koje smanuju štetu nastalu izlaganju kože suncu, a time održavaju i mladolikost, mekoću i putenost naših usana.

Balzami mogu imati različite zaštitne faktore, baš kao i klasične kreme za sunčanje. No, preporuka dermatologa je svakako za područje lica, očiju i usana koristiti što jače zaštitne faktore uz koje ćeš se moći bezbrižno kretati usred bijela dana, bez straha od isušivanja kože.

U nastavku pronađi 11 odličnih balzama za usne koje možeš kupiti na našem tržištu. Nemoj se igrati sa suncem, radije zaštiti svoju kožu i ljepotu na vrijeme.

1/12
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.