Budi najbolja verzija sebe.
Reci zbogom masnoj kosi

Top 10 šampona za masnu kosu s kojima ćeš manje prati kosu

Želiš prorijediti vrijeme između dva pranja kose? Ovi osvježavajući šamponi na dulje vrijeme će ostaviti tvoju kosu čistom i lepršavom

Kada si zadnji put oprala kosu? Jučer, prije dva dana, duže? Nazovi to lijenim ili taktičkim, ali budući da većinu vremena provosimo kod kuće, većina nas sve više rasteže vrijeme između pranja kose, taktički skrivajući masne korijene ispod traka i gumica za kosu.

Ali nije samo lijenost ta koja ti masti kosu. Ako si počela sve više vježbati ili prečesto gomilaš slojeve suhog šampona, i to može otežati kosu, čineći je da izgleda beživotno.

Čisto vlasište definitivno je zdravo vlasište, a najbolji način pranja kose je osigurati da šampon koji koristiš tako dobro očisti kosu i vlasište, da može proći puno duže prije sljedećeg ciklusa pranja. I tu nastupaju najbolji osvježavajući šamponi za masnu kosu.

Budi najbolja verzija sebe.

Ova posebno kategorija šampona djeluje poput magneta kako bi privukla sav višak sebuma koji se nakuplja na tjemenu. Uklonit će onečišćenje, nakupljanje ulja i proizvoda, što znači da svako pranje ostavlja potpuno čistu kosu, kojoj će trebati malo više vremena da ponovno postane masna.

Ako imaš prirodno masnu kosu, poznati frizer Jamie Stevens također preporučuje da ne koristiš regenerator svaki put kad pereš kosu, a da ga i inače koristiš samo na vrhovima kose. Također predlaže i da odbaciš teške hidratantne sastojke i silikone u šamponima. Frizer objašnjava da oni "mogu izazvati nakupljanje na osovini dlake i teško ih je ukloniti, što će samo pogoršati problem masne kose".

Provjeri naš izbor top šampona koji će tvoju kosu održavati sjajnom, ali ne i masnom te produljiti vrijeme između pranja.

1/11
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.