Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Kozmetički favoriti

Top 10 drogerijskih maskara koje su uvijek na listama najboljih

Prema vrhunskim profesionalnim vizažistima ovo je deset najboljih drogerijskih maskara, a objasnili su i zašto

profimedia-0571112225.jpg
Foto: Profimedia.hr
Budi najbolja verzija sebe.

Ženske kozmetičke torbice često su prepune različitih proizvoda, ali jedan komad se nalazi u svakoj torbici - maskara. To je onaj proizvod koji će žene često nazvati najvažnijim, a uz njega su obično na popisu rumenilo i korektor. Maskara "osvježava" lice čak i kada smo najumornije jer nam oči izgledaju lijepo i otvoreno.

Image

Trepavice s godinama postaju tanje i rjeđe. Evo kako ih sačuvati

No da bi oči i lice izgledali lijepo ne moramo potrošiti stotine kuna za skupe maskare. Jedino je važno da se maskara ne razmazuje, ali i da se ne stvaraju grudice te da se lako nanosi.

shimmer fallback

To znaju i vizažisti i često u kozmetičkim torbicama, uz skupe, imaju i omiljene drogerijske maskare. Zbog toga su drogerijske maskare odobrene i od najboljih profesionalaca. Koje su maskare dobile epitet "najbolja" možeš otkriti u nastavku jer su poznati vizažisti za Vogue otkrili zašto vole određene maskare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

L’Oréal Voluminous Mascara

Čak pet vrhunskih vizažista s kojima je Vogue razgovarao stavio je ovu maskaru na prvo mjesto. Prema vizažistici Giti Bass trepavicama daje volumen i uvija ih, no vrlo je važno da se nikada ne stvaraju grudice i ne ljušti se. Njezina kolegica Alana Wright smatra da je kod ove maskare četkica savršena zbog oblika i gustoće te je s njom lako dosegnuti i manje trepavice. S opet se radi o nježnoj formuli koja neće iritirati ni najosjetljivije oči. Prema slavnom vizažistu Robu Rumsey jedan potez je dovoljan za dnevni look, a nekoliko za dramatičniji. Najpopularnija je boja Carbon Black, ali mnogi hvale i Black Brown koji ima nježniji učinak.

shimmer fallback

CoverGirl Lash Blast Volume Mascara

Za odvažnije, intenzivnije trepavice, CoverGirl's Lash Blast je najbolji izbor. Za francuskog vizažista Cedrica Joliveta važna je kremasta tekstura ove maskare koja stvara volumen i produljuje trepavice i to samo s jednim slojem. Silikonska četkica odlična je i za kraće trepavice, a to je važno vizažistu Williamu Scottu koji surađuje s Padmom Lakshmi. Za Mette Towley važno je uvijek prije nanošenja maskare uviti trepavice, a ova maskara će zadržati tu zaobljenost trepavica.

shimmer fallback

Neutrogena Healthy Volume Mascara

Za Matina, koji godinama surađuje s Angelinom Jolie, ovo je najbolja maskara koja sadrži hranjive sastojke i ima odličan crni pigment. Važno mu je i što ne isušuje trepavice, a sve zbog odlične formule koja sadrži maslinovo ulje i vitamin E. Neće se mrviti, a ima i odličnu četkicu. Slavna vizažistica Amy Oresman isto jako voli ovu svilenkastu formulu jer se ne stvaraju grudice, a trepavice ostaju razdvoje. Također hidratizira i jača trepavice, a to je uvijek vrlo važno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
shimmer fallback

Maybelline Sky High Lash

Za Colby Smith koja radi s Duom Lipom ovo je jedna od najboljih maskara na tržištu, iako je novija. Sviđa joj je se što je jako crna, a nekoliko slojeva će sigurno produljiti trepavice. Za malo novaca dobije se vrhunska maskara, a s njom se slažu i korisnici TikToka.

shimmer fallback

L’Oréal Telescopic Mascara

Scott vjeruje za ova maskara stvara najbolji efekt mekanih trepavica. Zbog glatke formule lako se nanosi i na donje trepavice, a stvara definirani izgled. Samo s jednim slojem trepavice se produljuju, a četkica razdvaja trepavice i stvara volumen.

shimmer fallback

CoverGirl Lash Blast Clean Volume Mascara

Ovo je veganska maskara i sve žene kojima je to važno trebaju ju staviti u svoju kozmetičku torbicu. Prožeta je uljima argana i marule zbog čega se ne stvaraju grudice i ne ljušti se pa se našla na popisu najboljih.

shimmer fallback

Essence Lash Princess False Lash Effect Mascara

Vizažistica i zvijezda TikToka, Mikayla Nogueir, uvijek koristiti ovu maskaru jer ima rijetke i tanke trepavice, a produljuje i daje volumen. Uvijek je ponovno kupuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
shimmer fallback

L’Oréal Voluminous Volume Building Waterproof Mascara

Vizažistica Liz Castellanos priznaje da i sama koristi drogerijsku maskaru i ovo je njezina omiljena, od srednje škole. Daje volumen, produljuje trepavice, ali se ne stvaraju grudice. Ovo je njezin broj jedan u kozmetičkoj torbici.

shimmer fallback

Maybelline Great Lash Washable Mascara

Šarena maskara Maybelline Great Lash već je godinama na popisima najboljih, istovremeno ističe i njeguje trepavice. Vizažisti je vole jer dodaje volumen i "skriva" prave trepavice.

shimmer fallback

L’Oréal Voluminous Lash Paradise Mascara

I ovo je maskara koja se našla u odabiru najboljih drogerijskih, prema profesionalcima. Za L’Oréal Voluminous Lash Paradise maskaru poznato je da produljuje i razdvaja trepavice sa samo jednim slojem. No najnovija formula uključuje ulje od cvijeća za mekše, punije trepavice.

shimmer fallback
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.