Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Ljepota

Pet toksičnih beauty trendova koje trebamo ostaviti u prošlosti

Žene nikada ne smiju zaboraviti da ne mogu izgledati poput drugih ljudi i da trebaju osjetiti sreću u svom tijelu. Zato je važno podsjetiti na standarde ljepote koji bi trebali ostati u prošlosti

profimedia-0758673982.jpg
Foto: Profimedia.hr

Ljepota je koncept koji postoji u svakoj kulturi i tako je od kada postoje ljudi. No ono što se mijenja već tisućama godina je koncept ljepote te svaka kultura ima neke svoje standardne. Tako je i danas kada je cijeli svijet globalno selo. Postoje neki standardi ljepote koji su opće prihvaćeni, ali koje bi trebalo ipak propitivati. Treba li svaka žena imate iste usne, isti nos ili iste obrve? Je li ljepota u poptunom kopiranju drugih žena?

Image

Izašla je prva Barbie lutka s Downovim sindromom i svi su oduševljeni

Naravno da će neke modne trendove pratiti žene diljem svijeta, ali bi ipak trebale razmisliti i o svojoj jedinstvenosti i zašto je važno da budu sretne sa svojim licem i tijelom. Ne smije se zaboraviti da žene često mijenjaju lice (čak i plastičnim operacijama), a onda se trend promijeni. Tako su prije 15-ak godina žene htjele imati lice poput Angeline Jolie, dok danas žele izgledati kao Bella Hadid.

No žene bi napokon trebale odbaciti želju da izgledaju poput nekog drugog jer to niti nije moguće niti je na kraju krajeva privlačno. Ljepota je u različitosti, odnosno u jedinstvenosti, a tek kada prigrlimo sebe i svoje tijelo sa svim jedinstvenostima i nesavršenostima - tek tada ćemo se osjećati najbolje. Upravo zato je važno podsjetiti na sljedeće standarde ljepote koji bi trebali ostati u prošlosti.

Budi najbolja verzija sebe.
1/6
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.