Pitanja koja morate postaviti frizeru prije nego se odlučite na promjenu

U vezi frizure, boje, održavanja kose...

Ako uskoro namjeravate posjetiti frizera ovo su stvari koje morate znati. 

Postoje neka pitanja koja trebate postaviti svom frizeru prije nego mu se prepustite u ruke. Zadatak frizera je da vam pomogne da vaša kosa izgleda savršeno, odnosno najbolje što može. Stoga, idući put kad posjetite svog frizera ovo su neka od pitanja koja mu morate postaviti. 


1. Hoće li mi ta frizura dobro stajati?

Vidjeli ste savršenu frizuru na nekome i odmah se u nju zaljubili? Automatski ste poželjeli da i sami imate takvu frizuru, no ljubav na prvi pogled ne jamči da će ta ista frizura jednako dobro stajati i na vama. Naime, ljudi se razlikuju i kod biranja određene frizure moramo obratiti pozornost i na neke druge stvari poput oblika lica, boje tena, stylinga... Također, nisu sve frizure pogodne za svaku teksturu i tip kose pa obratite pažnju i na takve stvari. Vaš frizer je najbolja osoba koje će vam znati dati točan odgovor na takva pitanja. 

2. Kako da održavam tu frizuru?

Napokon imate frizuru o kakvoj ste sanjali i vrlo ste uzbuđeni zbog te činjenice no niste sigurni kako ju morate održavati? Pitajte svog frizera, ako je dobar u svom poslu, onda će vam znati i odgovoriti na vaše pitanje. Iznenadit ćete se kako samo malo dobrih i učinkovitih savjeta može učiniti čudo za vaš izgled. 

3. Koje proizvode bi trebala koristiti? 

Neke se žene boje postaviti ovo pitanje jer misle kako će im frizer preporučiti samo profesionalne i užasno skupe preparate. Iako je to moguće, ne mora biti. Mnogi frizeri će vas rado savjetovati i preporučiti vam one proizvode za koje znaju da su vam dostupni. Stoga, nemojte se ustručavati i pitajte sve što vas zanima vezano uz proizvode za njegu kose, kao i gdje ih i po kojoj cijeni možete nabaviti. 

4. Hoće li mi ta boja odgovarati?

Prije nego se odlučite na drastičnu promjenu boje kose pitajte svog frizera hoće li vam ta boja dobro stajati, hoće li odgovarati boji vašeg tena i sl. Otvoreno i stručno mišljenje vašeg frizera moglo bi vas poštedjeti muka u slučaju da vam boja baš i ne bi najbolje odgovarala. Ako vaš frizer misli kako boja koju ste odabrali baš i nije najbolji izbor za vas, onda pitajte za njegov prijedlog. Možda će vam predložiti boju koja će vam se baš svidjeti. 

5. Je li moja kosa u dobrom stanju?

Svoju kosu gledate svaki dan pa teško da možete zaključiti u kakvom je zapravo stanju. Svakodnevno pranje, tretiranje teškim preparatima, peglanje i slični tretmani mogu oštetiti kosu a da toga nismo ni svjesni. Stoga pitajte svog frizera je li vaša kosa zdrava i što biste trebali učiniti da poboljšate trenutno stanje. 

6. Koji pribor moram koristiti kod stiliziranja frizure?

Sviđa li vam se kako vam kosa izgleda kad izađete iz frizerskog salona? To može biti usko povezani s priborom kojeg vaš frizer koristi kod oblikovanja frizure. Sljedeći put kad budete kod frizera pitajte ga koje proizvode koristi i koje biste od tih proizvoda mogli koristiti i sami. Pravi pribor za oblikovanje kose može učiniti čuda za izgled vaše frizure. 

7. Imate li još kakve savjete za mene? 

Ako nemate neko konkretno pitanje za svog frizera jednostavno ga upitajte što bi vam on još savjetovao i što misli da bi bilo korisno. Možda se vaš frizer boji išta vam spomenuti ako ga ne pitate pa mu kažite kako su svi njegovi savjeti dobrodošli.  

Razgovarate li sa svojim frizerom? Koje korisne savjete vam je dao?


Izvor: hair.allwomenstalk.com
Foto: Freedigitalphotos.net

Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.