Idealne za ljeto

Shag frizure koje odlično pristaju i curama s kovrčavom kosom

Imaš li kovrčavu kosu i željna si promjene, razmisli o shag frizuri

Beauty trendovi mijenjaju se iz sezone u sezonu, a često ih diktiraju društvene mreže. Jedna od frizura koja je u posljednje vrijeme osvojila brojne trendseterice, ali i celebrity zvijezde je popularni shag.

U prijevodu, shag bi značilo čupavo, a ova buntovnička frizura posljednjih je nekoliko sezona izuzetno trendi. Potječe iz razdoblja punka i grungea, kada su je nosili i muškarci i žene, a za nju je karakterističan slojevit način šišanja.

Istovremeno je opuštena i efektna, a pristaje svima  - bez obzira na duljinu kose – i lako ju je održavati. Shaggy cut popularizirale su i brojne trendseterice i zvijezde poput Alexe Chung i Dakote Johnson kojima ova frizura odlično pristaje.

Imaš li kovrčavu kosu, shag frizura za tebe je savršen izbor, a s time se slažu i brojni frizerski stručnjaci koji rado preporučuju ovu frizuru djevojkama s kovrčama. Prednost kovrčave shag frizure je u jednostavnosti održavanja – dovoljno je kosu oprati i staviti malo krema za oblikovanje i ona će izgledati odlično.

Ako ti je potrebno malo inspiracije, u nastavku donosimo 5 inspirativnih shag frizura idealnih za cure s kovrčavom kosom.

Foto: Instagram

1/6
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.