Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Stilizirana fudbalerka

Mixie: 'drska' frizura rezervirana za prave frajerice

Svake godine jedna odvažna frizura postane veliki trend i najtraženija u salonima. Ove godine to je mixie - pomalo buntovnička kratka frizura za žene koje teže drastičnoj promjeni

pexels-marielle-capinianes-4407587.jpg
Foto: Pexels

Prošle godine to je bila fudbalerka, a ove godine sve one među nama koje su se zaželjele velike promjene, ali istodobno traže ultra modernu frizuru odabrat će mixie.

"Mixie je stvarno zabavna, avangardna frizura koja dobiva na popularnosti u 2022. Zapravo, mixie je nešto između fudbalerke i pixie frizure - sprijeda je kratka, a iza je čupavija i duža. Mixie look je renesansa retro verzija fudbalerke koja se već vratila ove godine - to je look za one koji žele eksperimentirati s kratkom kosom", pojasnio je Adam Reed, L'Oréal Professionnel ambasador za britanske editorijale.

Iako se može činiti da je ova frizura rezervirana za editorijale i modne piste, ona sasvim dobro funkcionira i u svakodnevnom životu.

"Mixie je savršena za one koji traže frizuru koja ne daje dojam kao da su se puno trudile. Name, izgleda izvrsno i bez korištenja pegle ili vrućih uvijača. Umjesto toga jednostavno pošpricaj kosu sprejem s morskom soli kako bi dobila na teksturi ili koristi vosak, ili pak pomadu za učvršćivanje s mat efektom, kako bi kosa bila življa", tvrdi ambasador Schwarzkopfa UK, Dylan Brittain.

Budi najbolja verzija sebe.

Kome najbolje pristaje?

Dobra vijest je što mixie frizura pristaje gotovom svakom tipu kose. Baš kao i pixie, ova univerzalna frizura tankoj kosi može dodati na volumenu i bujnosti. No, isto tako dobro funkcionira za one s debljim vlasima i s gustom kosom, bez obzira radi li se o ravnoj ili valovitoj kosi.

Image
I want it that way

'Boy band bob' veliki trend iz 90-tih koji je opet 'in'

Dužina također može varirati: Demi Lovato odabrala je kraći mixie, dok je Miley Cyrus ostavila kosu malo dužom. S frizerom trebaš odlučiti kakve šiške želiš te koliko će duga kosa ostati na stražnjem dijelu glave.

Budi najbolja verzija sebe.

Evo nekoliko primjera različite verzije mixie frizure s Instagrama:

1/11
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.