Budi najbolja verzija sebe.

Makeover - siječanj

Lagano osvježenje za proljeće

Budi najbolja verzija sebe.

Dobitnica makeovera za ovaj mjesec je dvadesetdevetogodišnja Ivana Blažinović iz Dugog sela. Zaposlena je u aplikativnoj podršci jedne informatičke tvrtke, a na makover se prijavila iz znatiželje.

„Prijavila sam se jer gledam posvuda makeovere pa sam htjela vidjeti kako to zapravo izgleda“, rekla je Ivana.

Budući da se udaje krajem godine, nije htjela preveliku promjenu, kao ni kraćenje kose.


Ivana ima ravnu i glatku kosu srednje dužine koja se lako oblikuje.Iako su joj stilistice u Beauty centru Božica savjetovale kraću kosu, zbog oblika lica, ipak su ostavili dužinu.

Budi najbolja verzija sebe."Ivani, pošto se udaje ove godine pa pušta kosu, nismo napravili šišanje kako smo mislili s obzirom na njen oblik lica, stoga smo se više odlučili za promjenu boje", kaže Martina Pužar-Zebić."Gospođica ima plave oči, radi tog smo kombinirali toplije tonove od boje meda do plavih kako bi crte lica bile mekše, blaže i finije. Koristili smo novu boju Inoa L'Oreal boja bez amonijaka", objašnjava Martina iz Beauty centra Božica.

Budi najbolja verzija sebe.

Trajna boja za kosu Inoa za razliku od klasičnih boja, ne samo da ne sadrži amonijak već i obnavlja strukturu vlasi te je vraća u stanje prije prvog bojanja. Inoa ne sadrži amonijak koji se koristi za ‘skidanje’ prirodne boje vlasi bez čega kosa ne bi prihvatila umjetni pigment. Tako se sprječava razaranje prirodnog pigmenta, lomljenje i isušivanje vlasi, a time i pucanje vrhova te slabljenje kose.Make up
Ivana je htjela da joj u Beauty centru Božica naprave lagani dnevni look.

Na lice je kozmetičarka prvo nanijela hidratantnu kremu. Ivana ima masnu kožu lica i dosta ožiljaka od akni pa je prije nanošenja šminke trebalo staviti puder kako bi ten izgledao čišće.

Da bi oko izgledalo svježije, na unutarnji kapak se stavlja bijela olovka.


Sjenilo je prirodne boje u nježnim bež tonovima. Ispod obrva je sjenilo u svjetlijem tonu od onog na kapku oka. Ispod oka, na donji kapak izvana je naneseno lagano sjenilo u toploj, svijetlosmeđoj boji da se osjenča rub oka. Na gornji kapak u tankoj crti uz trepavice nanesen je tuš smeđe boje koji se za večernji izlazak može pojačati.
Da bi obrve izgledale gušće potrebno ih je zasjeniti smeđom bojom.Prije nanošenja ruža usne se obrubljuju olovkom u prirodnoj boji usana. Ruž je u nježnoj bež ružičastoj boji, a sjajilo također u istoj boji, nježnoj ružičastoj.„Zadovoljna sam makeoverom. Frizurica mi je super, a s bojom sam oduševljena. Sve reakcije do sad su bile pozitivne i ona najvažnija od mog dragog i od ostalih ljudi koji me okružuju. Jedinstveni zaključak je da sam ipak očito prirodno više plavuša nego crnka“, rekla je Ivana nakon svog makeovera.Foto i video: Mario Besprska


Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.