Budi najbolja verzija sebe.

Makeover - ožujak

Divna promjena za proljetne dane

Budi najbolja verzija sebe.

Nova dobitnica makeovera je Lidija Ećimović iz Siska. 44-godišnja profesorica engleskog i njemačkog jezika koja radi kao prevoditeljica sama se odlučila prijaviti za makeover u zagrebačkom beauty centru Božica.
„Već neko vrijeme želim nešto promijeniti na sebi, a nisam imala hrabrosti i nisam se mogla odlučiti. Svidjeli su mi se prošli makeoveri na vašem portalu. Ne bih htjela preradikalnu promjenu, ali svakako bih poslušala savjete i prijedloge stručnjaka. Privatno se sama farbam, a ponekad i šišam. Stvarno se rijetko šminkam, samo za svečanije prigode, nemam puno iskustva sa šminkom, sve što čujem danas sigurna sam da će mi puno pomoći“, rekla je Lidija prije makeovera.Budući da je Lidijina kosa bila obojena u crvenkasto ljubičaste nijanse, a već se joj vidio i izrast, frizerke iz beauty centra Božica odlučile su obojiti cijelu kosu i prekriti sijede vlasi.

Budi najbolja verzija sebe.Kako bi se prekrile sijede i ujednačila boja bila je potrebna kombinacija tamnosmeđe čokoladne boje i svijetlijih pramenova koji su naneseni iznutra kružno po cijeloj glavi. Budući da Lidija ima 70 % sijedih u kosi i različite pramenove trebalo je izjednačiti boju. Korištena je specijalna boja za prekrivanje sijedih vlasi.Lidijina prirodna kosa ima crvenkasti odsjaj, tj. crveni pigment i 70 % sijeda tako da je najbolje da boji kosu u tamnočokoladne nijanse. Smeđa topla čokolada se neutralizira svijetlim pramenovima. Crvenkasto zlatni odsjaj daje toplinu smeđoj kosi.

Budi najbolja verzija sebe.Kao i sve žene prirodno ravne kose Lidija je dugo željela kovrče, ali na njezinu ravnu kosu najbolje pristaje popularna bob frizura. Bob daje punoću kosi i lako se održava.Iza se šiša kraće da se dobije punoća kose, a prema licu će kosa biti malo duža. Šiškama će se prekriti visoko čelo. Kao i svim ženama i Lidiji je najvažnije da ne troši puno vremena na uređivanje i održavanje svakodnevne frizure. Ovako ošišanu kosu moći će osušiti uz pomoć jedne četke ili uvijača na vrhu glave.
Privatno se Lidija rijetko šminka, eventualno koristi sjajilo za usne u boji pa se kozmetičarka odlučila za prirodan, dnevni look.


Prvo se oblikuju obrve koje su preduge, pa ih je potrebno malo skratiti prateći prirodnu liniju.
Koža je mješovita, masnija T zona i podlogom je trebalo prekriti nejednakosti i tamne mrlje nastale od sunca.Koristilo se smeđe sjenilo i bakreni tonovi tako da pristaju uz novu boju kose i da dođu do izražaja njezine zelene oči.


Na donju crtu unutar oka nanosi se bijela olovka čime se prekriva crvenilo od umora. Bijela olovka unutar donjeg kapka je dobro rješenje za brisanje znakova umornih očiju.Nakon sjenila i olovke, na trepavice se nanosi crna maskara.Nije korišten puder u prahu, obrazi se samo sjenčaju rumenilom, a podočnjaci se prekrivaju malo svijetlijim tonovima. Cilj je svjež i odmoren izgled.Usnama najbolje pristaju prirodni tonovi, boja mesa. Lidijine prirodno pune usne najprije se obrube olovkom pa se ispune sjajilom boje mesa.

„Jako sam zadovoljna, ovo je daleko više nego što sam očekivala. Kosa je možda malo kraća nego što sam si zamišljala, ali ugodno sam iznenađena i ni najmanje mi nije žao što smo išli na ovako kraću frizuru. Osjećam se puno mlađe i sa šminkom i frizurom. Efekti skrivenih pramenova su stvarno odlični“, rekla je Lidija na kraju makeovera i dodala da jedva čeka reakcije svojih bližnjih.Tajana Tretnjak
Foto: Mario BesprskaBudi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.