Reci 'zbogom' ravnoj kosi

Kovrčavi bob proljetni je trend koji nas je osvojio

Ovaj je stil savršen ako imaš prirodne uvojke ili valovitu kosu, a kovrčavi bob možeš nositi i ako imaš ravnu kosu

Bob je frizura koja vjerojatno nikada neće izaći iz mode, a u posljednje je vrijeme sve popularnija i dolazi u toliko različitih stilova - od francuskog i mikro boba pa sve do asimetričnog boba i boba do ramena, odlučiti koji je najidealniji za tebe čini se kao nemoguća misija.

Bob ostavlja mnogo mjesta za eksperimentiranje, a jedan od popularnijih bob izdanja zasigurno je kovrčavi i valoviti bob, koji sjajno pristaje gotovo svim tipovima kose. Ovaj je stil apsolutno savršen ako imaš prirodne uvojke ili valovitu kosu, a izgleda tako slatko, ženstveno i zabavno, savršeno za proljetne i ljetne dane.

A kovrčavi bob možeš "isfurati" čak i ako imaš ravnu kosu - uz sušenje kose na zraku ili uz malu pomoć uvijača za kosu možeš stvoriti lijepe uvojke koji će tvojoj frizuri dodati dašak razigranosti.

Još jedna prednost kovrčavog boba je ta da ovaj stil nudi dodatnu svestranost, posebno za djevojke koje su nervozne zbog šišanja kose. Ovisno o tome koliko su tvoje kovrče čvrste ili labave, ovaj će stil kosu učiniti kraćom. To znači da će se kosa dužine do ramena podići prema tradicionalnijem bobu dužine brade, a kada kosu izravnaš, ponovno će biti one klasične duljine kakvu si i izabrala.

Nije iznenađujuće da ovaj stil ima neke slavne ljubitelje, uključujući J.Lo, koja se odlučila za kovrčaviju teksturu. Dužinu na stranu, upravo je tekstura ta koja je najvažnija kod ove frizure i daje joj pomalo neurednu, ali šik vibru.

Ako razmišljaš o tome da i sama isprobaš ovu frizuru, evo što trebaš znati o samom oblikovanju - kreni s mokrom kosom i upotrijebi dobru kremu za uvijanje prije nego što vrhove osušiš sušilom za kosu s difuzorom. Za maksimalan volumen nagni glavu naopako i na taj ju način osuši. A ako ti kovrče ne ispadnu onako kako si zamislila, uzmi uvijač za kosu i popravi ih. Ako si, s druge strane, već blagoslovljena kovrčavom ili valovitom kosom, evo nekoliko varijanti ove frizure koje možeš isprobati.

1/7
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.