Moderna verzija popularnog 'shaga'

'Vučji rez' - kombinacija fudbalerke i dugih pramenova na putu je da postane ljetna 'it' frizura

Jednostavna za održavanje, pomalo divlja i voluminozna, ova "vučja" frizura idealna je za sve koji ovog ljeta žele prigrliti promjenu

Frizura rođena u Koreji i popularizirana na društvenim mrežama, popularni "vučji rez" ili "wolf cut", najnoviji je trend koji viđamo posvuda. Ova je frizura nakon karantene zavladala TikTokom zbog svoje izrazite jednostavnosti, a stil su prigrlile i slavne osobe poput pjevačice Billie Eilish i glumice Debby Ryan.

Kao što i samo ime govori, "vučji rez" divlja je frizura, pomalo čupava i slojevita, i to zahvaljujući kraćim slojevima s prednje strane, koji zahtijevaju tonu stava da bi se izveli. Zaštitni znak frizure volumen je na vrhu koji se smanjuje prema krajevima pramenova, a završava šiškama. Ključ je u tome da izgledaš istovremeno divlje, ali i opušteno, s frizurom koju možeš lako oblikovati.

Ova je frizura modernizirana verzija nekada popularne fudbalerke, a malo podsjeća i na 'shag' frizuru, ali s puno volumena na vrhu i slojevitim pramenovima. A najbolja stvar s ovom frizurom je sloboda koju imaš s oblikovanjem kroja - možeš se odlučiti za mekši rez ili pak za slojeviti.

A povratkom trendova iz sedamdesetih i osamdesetih, nije ni čudo što ova čupava frizura stječe toliku popularnost. Proslavili su ju David Bowie i njegov alter ego Ziggy Stardust, a ponovno ju je uspostavila Miley Cyrus 2020. godine.

Nisi sigurna da je ova frizura za tebe? Evo nekoliko ideja kako ju možeš nositi.

1/7
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.