Budi najbolja verzija sebe.
Koga briga za pravila

Helen Mirren kao predvodnica trenda- žene iznad 50-e izgledaju sjajno s dugom kosom

Iako nam se čini da živimo u modernom vremenu kada više nema modnih tabua, izgleda da ipak nije tako. Jako duga kosa britanske glumice u osmom desetljeću izazvala je mnoge reakcije jer donedavno je nepisano pravilo bilo da bi žene nakon 50-e trebale nositi kraću kosu

profimedia-0757403927.jpg
Foto: Profimedia.hr

Žene su, reći će mnogi, ljepši spol i više uživaju u odijevanju, šminki i općenito svim proizvodima koji naglašavaju njihovu ljepotu. No za žene postoje i puno više pravila vezanih za ono što se smatra lijepim i primjerenim u određenoj dobi. Svaka žena doživjela je sigurno čuđenje zbog nekih svojih modnih odabira i to samo zato što, prema društvenim pravilima, ima 'preveliki' broj godina.

Image
Srebro na kosi

Sijeda kosa može izgledati sjajno i u mlađoj dobi: Kako je nositi prije 50-te?

Treba li žena nositi minicu nakon 40-te? Kažu da nije primjereno! Može li žena s viškom kilogram otkriti previše svoje tijelo? Nije lijepo! Žena treba obojati kosu čim se pojave prve sijede, zar ne? No muškarci su jako seksi s prvim sijedima. Odijevanje žene nakon što proslavi 40-ti rođendan treba biti decentno! Ova i slična pravila nigdje ne pišu, ali su društveno prihvaćena, a često ih najviše ističu upravo žene. Još jedno pravilo je vrijedilo posljednjih desetljeća - kako žena stari treba nositi sve kraću kosu! I upravo zbog toga smo rijetko mogli vidjeli žene iznad 50-e s vrlo dugom kosom. Bob i kraća frizura su uvijek bile društveno najprihvatljivije frizure za žene koje su ušle u šesto desetljeće života. No uvijek postoje žene koje ne vole poštovati očekivanja okoline i onda potaknu različite rasprave čak i kada se radi o modnim odabirima. A nedavno je to učinila Britanka Helen Mirren i pokazala da mnoge žene već neko vrijeme ignoriraju ovo "pravilo".

Budi najbolja verzija sebe.
1/8
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.