Kosa je važna

Francuskinje proljetos obožavaju ove frizure

Lijepe i neopterećene - tako bismo opisali stil Francuskinja. No one itekako paze na kosu i način na koji je stiliziraju

Od Jane Bikin do Marion Cotillard sve su posebne, a opet sve imaju tu poznatu francusku ležernost i ljepotu. Francuskinje su sinonim za stil, onaj ležeran koji ne bliješti, a opet ga svi prepoznaju u cijelom svijetu. Francuskinje su cool i imaju frizure koje pokušavamo složiti kod kuće uz različite kreme za kosu i uvijače.

No, Francuskinje imaju svoje tajne, a poznati pariški frizer koji stvara te ležerne i mekane linije na kosi opisao je kako ga postižu. "Frizure poput boba, koji je u prošlosti imao stroge geometrijske linije, sada je jako nježan. Francuskinje žele ima valove u kosi. Estetika je boemska, poetična i mekana, a najvažnije je da šišanje ne treba biti jako strogo", objašnjava David Mallett za britanski Vogue.

"Slojevito ošišana izvrsno izgleda na ravnoj, maloj valovitoj i kovrčavoj kosi. Kada klijentica ima šiške, pazimo da rubovi nisu samo odrezani nego da postoji tekstura tako da se šiške prirodno pomiču", kaže dalje ovaj slavni frizer i u nastavku opisuje što Francuskinje nose ovo proljeće.

Potpuno ravna kosa? Više nije u modi

Kako kaže dalje, Francuskinje osjećaju odbojnost prema potpuno ravnoj ispeglanoj kosi i smatraju da tako uređena kosa izgleda "mrtvo". Umjesto toga, vrlo je važno osigurati prirodno kretanje kose, ona će biti "savršeno nesavršena", ležerna, a opet padati baš na pravi način. "Sve žene se pretvaraju da im je svejedno, ali zapravo su provele sate i sate kako bi tako izgledale", dodaje Mallett. “Za Francuskinje je ravna kosa pravi horor, ispeglana, s ravnim središnjim dijelom i sjajnim dijelovima koji počinju od korijena i vode ravno do vrhova kose. To je ono što Francuskinja mrzi!", kaže dalje.

1/4
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.