Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Izbjegni ih

Devet najčešćih pogrešaka u bojenju kose zbog kojih izgledaš starije

Od pretamne boje do intenzivne crvene nijanse, izdvojile smo neke od najčešćih pogrešaka koje žene čine s bojenjem kose, a zbog kojih izgledaju i do nekoliko godina starije

profimedia-0585598383.jpg
Foto: Profimedia
Budi najbolja verzija sebe.

Svaka žena ima idealnu boju kose koja ističe njezinu ljepotu i prikriva neke od njenih nedostataka. U tom smislu, druge boje imaju suprotan učinak i na kraju ističu nedostatke i bore dok "skrivaju" najbolje crte lica.

Image
Vrijeme je za promjenu

Frizure koje će te pomladiti i 'izbrisati' godine s lica

Poznato je da je kosa generalno povezana sa samopouzdanjem, stoga odabir prave boje definitivno može učiniti razliku.

Bacile smo se na istraživanje te izdvojile neke od najčešćih pogrešaka u bojenju kose zbog kojih možeš izgledati i do nekoliko godina starije. Provjeri ih u nastavku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Pretamna boja

Jesi li ikad primijetila da se, kad se bilo koji objekt stavi ispred tamne pozadine, njegove značajke više razlikuju? Ista se stvar događa s našim licem. Kada kosu bojimo u jednolično intenzivnu tamnu boju (na primjer, bez pramenova), naše se „nesavršenosti“, poput bora, više ističu. Ako voliš tamnije nijanse, tada je tamnija boja kestena uvijek bolja alternativa od crne.

Boja potpuno drugačija od tvog prirodnog tona kože

Zbog čega možeš izgledati starije: plava ili kestenjasta kosa? Nažalost, odgovor ovisi o nekoliko čimbenika koji će odrediti hoće li žena izgledati mlađe bilo s jednom ili drugom kosom. Ne bi trebala dramatično mijenjati prirodnu boju kose, jer drastične promjene možda neće odgovarati tvom tonu kože, te ćeš na kraju samo izgledati starije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Uzmimo za primjer Emmu Stone. Njezina prirodna boja je plava, ali neko vrijeme nosila je i tamnosmeđu boju. Ne izgleda li s sa svojom prirodnom bojom barem pet godina mlađe? Ako već neko vrijeme bojiš kosu i nisi sigurna koja je tvoja prirodna boja, pogledaj svoje slike iz djetinjstva i rane mladosti kako bi odabrala onu koja je prava.

Monokromatska boja (bez pramenova)

Nastojeći sakriti svoju sijedu kosu, neke žene često koriste boju koja je jednolike boje. Trebala bi znati da jednobojne plave ili crne boje neće učiniti da tvoja kosa izgleda prirodno i može tvom licu dati dosadan i ostarjeli izgled. Istaknuti dijelovi ili pramenovi različitih boja pružit će licu više sjaja i pružit će ti mlađi izgled, čime će se razbiti monotonost jednoličnih boja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Platinasto plava

Jesi li ljubiteljica ove nijanse plave? Ako je tako, onda bolje razmisli dvaput. Platinasto plava hladna je boja, koja ne stoji dobro ženama svijetle ili rumene kože, jer će im dati umoran i ostarjeli izgled.

Ne radiš pramenove koji uokviruju lice

Čak i ako bojiš samo pramenove, vizualnom učinku krajnjeg rezultata još uvijek može nedostajati "dubina". Rješenje je ići u svjetlije nijanse za omekšavanje bora i drugih znakova starenja. Dobar savjet je da istakneš uokvirivanje lica kako bi istaknula svoju ljepotu i bez puno truda postigla mlađi izgled.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Pola sijeda, a pola obojena kosa

Misliš li da te sijeda kosa postaruje? Opusti se, ovo je samo mit! Zapravo, divimo se ženama koje ponosno nose svoju sijedu kosu i osjećaju se ispunjenima svojom prirodnom bojom koja, što je nepotrebno reći, izgleda prekrasno!

Međutim, neke žene prolaze kroz fazu "prijelaza" i mrze imati bijele ili sive korijene dok im je ostatak kose obojen. U stvarnosti to može doprinijeti starijem izgledu. Dakle, naš je prijedlog da to izbjegneš i isfuraš pixie frizuru kao npr. Jamie Lee Curtis. Drugim riječima, pokušaj nositi doista kratku kosu zbog koje ćeš izgledati puno mlađe bez obzira na sijede.

Ne pokrivaš korijene

Bojenje sve tvoje kose zahtijeva stalno održavanje jer se korijeni pojavljuju gotovo odmah. Ipak, potpuno smo svjesni činjenice da ne možemo uvijek ići u korak s ovom rutinom bojenja. Da ne bi izgledala starije zbog nedostatka njege i održavanja, možeš odabrati neke stilove zbog kojih korijeni namjerno izgledaju tamnije, poput ombré načina bojenja. Uz ovaj trend možeš pustiti da kosa prirodno raste i imati stalno svjež izgled.

Trendovi bojenja iz prošlosti

Svijet boje za kosu također diktiraju trendovi. Zato su neke nijanse u trendu, dok se druge smatraju zastarjelima. Nošenjem boje koja je bila moderna u prošlosti možete izgledati "staromodno".

Klađenje na najmodernije boje i tehnike izvrstan je način postizanja željenog izgleda, što je nešto što mnogi ljudi vole. Tvoj će frizer vjerojatno znati koje su trendovske nijanse sezone, a također bi trebao znati koja je prava boja za tvoj ton kože.

Intenzivne crvene nijanse

Jarka crvena boja kose može biti elegantna. Međutim, njezino održavanje može biti skupo, jer boja prilično brzo blijedi, a kosa na kraju izgleda neuredno. Osim toga, sijeda kosa ima tendenciju da se još više ističe kada je u kontrastu s nijansama poput crvenkasto-kestenjaste ili bordo crvene.

Sigurna alternativa je odabir jagodaste plave boje, koja je nijansa između plave i crvene boje - a tvom licu može dati topliji i svjetliji izgled. Štoviše, budući da je svjetlije nijanse, puno će bolje prikriti neželjenu sijedu kosu.

Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.