Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
#empoweredbaldwomen

Buzz Cut - 'in' je frizura koja se mjeri u milimetrima. Što kažeš?

Jesi li ikad poželjela imati sasvim kratku kosu kao prekrasna Charlize Theron u akcijskom filmskom hitu 'Pobješnjeli Max'? Možda je sada pravi trenutak za one hrabre jer u trendu je frizura koja se mjeri u milimetrima

profimedia-0561114309.jpg
Foto: www.profimedia.hr

Kratka, muška frizura nešto je za što će se odlučiti rijetko koja dama, ali baš zato će se kratkokose žene uvijek isticati u gomili. Nema šanse da ne primijetimo ženu s vrlo kratkom kosom – ona zrači samopouzdanjem i snagom – karakteristikama kakve bismo sve rado posjedovale. Istina, za drastičan rez treba hrabrosti – ali može biti i obratno, ponekad nam baš nova frizura može dati odvažnost i sigurnost koje nam nedostaju. Ove sezone u modu se vratila Buzz Cut frizura koja je toliko kratka – da je kraća još samo glatko obrijana glava.

shimmer fallback

Što je Buzz Cut

Buzz Cut ne treba pobrkati s Pixie Cutom, jer je riječ o dvije prilično različite frizure. Originalno, Buzz Cut je muška frizura kakvu nose vojnici, a ime je dobila po zvuku zujanja koji proizvodi mašinica za brijanje. Kosu se dakle brije na dužinu od otprilike jedan centimetar – tako da se kroz rijetke vlasi nazire tjeme. Kako bijela koža tjemena koja baš i ne vidi sunce i tamna kosa mogu stvarati preveliki kontrast, vlasnice ove frizure često se odlučuju za platinasto blond.

Zvijezde vojničkih frizura

Prva holivudska dama koja se odvažila na ovakvu frizuru bila je glumica Jean Seberg, koja je dala odrezati svoju 1957. godine za ulogu Ivane Orleanske. Nakon nje poznate ultra kratkokose zvijezde bile su pjevačica Sinead O’Connor te glumice Demi Moore i Natalie Portman, koja se zbog filma V kao Vendetta bila oprostila od svoje duge kose.
Na drastičnu promjenu odlučile su se i poznata lica kao što su Kristen Stewart, Kate Hudson i Cara Delevingne koja je svojom frizurom poslala snažnu poruku:

„Naporno je slušati kako treba izgledati ljepota. Žao mi je da društvo propisuje što ljepota znači. Razodjenimo se. Odstranimo svu šminku. Odrežimo kosu. Odvojimo se od svih materijalnih stvari koje posjedujemo. Tko smo onda? Kako onda definiramo ljepotu?“

Budi najbolja verzija sebe.

I ne samo poznata glumica i model, već i mnoge druge zvijezde ovu androginu frizuru vide kao simbol novog feminizma.

Kome pristaje?

Buzz Cut savršen je izbor za žene s nježnim i pravilnim crtama lica. Radikalno kratka frizura stavlja sav naglasak na lice i daje mu dječački izgled. Žene s visokim čelom illi četvrtastim oblikom lica trebale bi biti oprezne te preporučujemo da se prije ovakve odluke savjetuju s iskusnim frizerom.

Dok čekaš na svoj termin u salonu, prolistaj našu galeriju najslađih - ali i najmoćnijih Buzz Cut glava s Instagrama:

Budi najbolja verzija sebe.
1/10
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.