Budi najbolja verzija sebe.

8 najboljih maski za lice iz kućne radinosti za svaki tip kože

Za svoj tip kože veoma lako sama možeš napraviti odličnu masku za lice od sastojaka koje već imaš kod kuće

Našoj koži uvijek je potrebna dodatna njega,  a maske za lice jedan su od najstarijih načina njege i uljepšavanja. I što je najbolje za pravi tretman ne trebaš ići u kozmetički salon ili kupovati skupe maske za lice. Odlične i veoma efikasne maske, ovisno o potrebama tvoje kože, možeš napraviti već i sama kod kuće i od sastojaka koje imaš u svojoj kuhinji.

Postoji mnogo različitih vrsta maski za lice: hranjive, revitalizirajuće, maske za čišćenje lica... A tu su i različite potrebe kože ovisno o godišnjem dobu i vremenskim prilikama. Koža se može mijenjati iz sezone u sezonu. Koža koja je masna u vrućim, ljetnim mjesecima može postati suha zimi zbog centralnog grijanja. Stoga, prilikom odabira maske za lice uzmi u obzir stanje svoje kože.

Što se samog nanošenja tiče, ono je za gotovo sve maske slično: očisti lice prije nanošenja odabrane maske, nanesi masku i ostavi je na licu deset do dvadesetak minuta, a zatim ukloni i isperi mlakom vodom te nanesi hidratantnu kremu.

Kod kućnih maski je odlično to što ih možeš u potpunosti prilagoditi svojim potrebama. Primjerice, ako imaš mješovitu kožu koristi dvije maske - jednu pogodnu za masnu i jednu za suhu kožu. Svaku nanesi na odgovarajuće područje lica.

U ovom ćemo vam članku donosimo ti nekoliko jednostavnih recepata za maske za lice pa pokušaj sama napraviti svoju...

Budi najbolja verzija sebe.
1/9
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.