6 metoda koje će vam pomoći da uspješno izbijelite zube kod kuće

Ne morate potrošiti puno novca kako biste imali ljepše i bjelije zube, tradicionalni recepti stvarno djeluju!

1. Izbjeljivanje aktivnim ugljenom


Jedna od najpopularnijih metoda u posljednje vrijeme - jest da ih zacrnite aktivnim ugljenom koji, dobro je poznato, na sebe veže štetne tvari, ali i površinske mrlje i čestice hrane čime se ujedno postiže i izbjeljivanje zubi.

Sve što treba napraviti jest pomiješati otprilike jednu žličicu praha aktivnog ugljena (možete samljeti tabletice Carbomed ugljena kojeg možete kupiti u svakoj ljekarni) s nekoliko kapljica vode ili zubima izdrobite tabletu u ustima, u dobivenu mješavinu umočiti četkicu za zube te ih nježno, ali temeljito četkajte oko tri minute. Pažljivo ispljunite - ne zato što je ugljen štetan, već da imate manje za čistiti u umivaoniku - i onda zube iščetkajte i običnom pastom za zube. Rezultati će vjerojatno biti vidljivi već nakon prvog tretmana, a za najbolji efekt preporučuje se ovo ponoviti svakoga dana, sedam dana zaredom. A izbjeljivanje možete ponoviti svakih nekoliko mjeseci.

Moramo napomenuti da aktivni ugljen neće izbijeliti prirodnu boju zuba već uklanja samo one mrlje koje su mogle uzrokovati nestanak prvotne prirodne bjeline koja nije kod svakoga ista,

Budi najbolja verzija sebe.
2/7
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.