Znate li koliko se kuha batat da sačuva svoje vrijednosti?

Sigurno vam se dogodilo da niste željeli kupiti ovu biljku od tetkica na tržnici jer niste znali kako se priprema i koliko se kuha batat

Znate li koliko se kuha batat da sačuva svoje vrijednosti?

U nastavku za vas donosimo nekoliko savjeta upravo na temu kako i koliko se kuha batat koji će vam sigurno biti od koristi 



Puno je različitih načina kako pripremiti batat, mogu se peći, pržiti, kuhati, što god poželite i sve što možete s običnim krumpirom možete i s batatom. Jedino pitanje na koje je možda važno znati odgovor je koliko se kuha batat

Iako sadrži veliku količinu ugljikohidrata, batat je mnogo zdraviji od krumpira koje inače koristimo za pripremu pirea. Prije nego krenete s kuhanjem, možete svoj batat oguliti ili ga pak kuhati s korom. 
Radi očuvanja njegova aromatičnog okusa bolje ga kuhajte na pari, nego u vodi, oko 30 – 40 minuta. 
Možete ga  peći kao krumpir i poslužiti kao prilog, ali i pripravljati kao samostalno jelo. 
Kuhanje batata vrlo je jednostavno, kuhajte ga u loncu tako da je prekriven vodom. Nakon 30-40 minuta ubodite deblji dio batata s nožem da provjerite je li dovoljno mekan. Ako ga kuhate u kori, prolijte toplu i dodajte hladnu vodu kako biste ga ohladili za guljenje.
Radi očuvanja njegova aromatičnog okusa bolje ga kuhajte na pari.

Recepti obično spominju kuhanje batata 30-40 min., ali ako se radi o kuhanju na pari koliko se onda kuha batat? Uvijek ga kuhajte isto, jedino će na pari biti ukusniji i zdraviji.

Image