Znate li koje brašno za kreme je najbolje koristiti?

Često se u receptima susrećemo s odabirom brašna, pa tako nam sugeriraju da je potrebno glatko ili oštro bijelo brašno, ali niste znali koje brašno za kreme upotrijebiti

Znate li koje brašno za kreme je najbolje koristiti?

Vrlo važno je u slastičarstvu znati razliku jer su te dvije vrste brašna garancija da će određene slastice ili tijesta uspjeti, a posebno je važno znati koje brašno za kreme upotrijebiti

Image



U slastičarstvu postoje određena pravila kojih se svakako morate pridržavati ako želite da vam kolač ili torta uspiju i budu upravo onakvi kako ste ih zamislili napraviti. 

Zato je važno znati točno koje brašno za kreme je najbolje koristiti, ali i koje brašno se preporučuje za koje kreme. Nisu sve kreme iste, pa tako ni brašno za sve kreme ne može biti isto.

Za palačinke, na primjer, uzima se oštro, a za lagana pečena tijesta glatko. 
Za kreme je najbolje koristiti punomasno mlijeko i krem sir jer ‘light’ verzije neće imati jednaku čvrstoću i konzistenciju. A kada dođete do pitanja koje brašno za kreme upotrijebiti, zapamtite da je najbolje koristiti glatko brašno.