Znate li koje brašno za kreme je najbolje koristiti?

Često se u receptima susrećemo s odabirom brašna, pa tako nam sugeriraju da je potrebno glatko ili oštro bijelo brašno, ali niste znali koje brašno za kreme upotrijebiti

Vrlo važno je u slastičarstvu znati razliku jer su te dvije vrste brašna garancija da će određene slastice ili tijesta uspjeti, a posebno je važno znati koje brašno za kreme upotrijebiti



U slastičarstvu postoje određena pravila kojih se svakako morate pridržavati ako želite da vam kolač ili torta uspiju i budu upravo onakvi kako ste ih zamislili napraviti. 

Zato je važno znati točno koje brašno za kreme je najbolje koristiti, ali i koje brašno se preporučuje za koje kreme. Nisu sve kreme iste, pa tako ni brašno za sve kreme ne može biti isto.

Za palačinke, na primjer, uzima se oštro, a za lagana pečena tijesta glatko. 
Za kreme je najbolje koristiti punomasno mlijeko i krem sir jer ‘light’ verzije neće imati jednaku čvrstoću i konzistenciju. A kada dođete do pitanja koje brašno za kreme upotrijebiti, zapamtite da je najbolje koristiti glatko brašno.

Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.