Znate li kako otopiti čokoladu?

Ljubitelj ste kolača ali i slastičarstva, no ako ste početnik ipak ste se zapitali koji su savjeti najvažniji, ovdje pišemo kako otopiti čokoladu

Znate li kako otopiti čokoladu?

Ako ste početnik u pravljenju kolača i slastica, morate naučiti neke trikove i tajne koje svaki dobar kuhar zna. U te trikove spada i onaj kako otopiti čokoladu. 

A dvije najvažnije tajne kod topljenja čokolade, su da one moraju biti suhe i čiste.
Ne smijete poklopiti  zdjelu u kojoj topite čokoladu,j er će se zbog kondenzacije na poklopcu stvoriti  kapljice vode i upasti  unutra te nećete dobiti željeni rezultat niti lijepu čokoladnu gustu teksturu.

Image



Kada želite otopiti tamnu čokoladu morate znati i da se ona ne smije topiti na temperaturi  višoj od 50 stupnjeva, dok se mliječna i bijela vrsta tope na nešto  manjoj temperaturi  od max 45 c.

Najpoznatija metoda kako otopiti čokoladu je u duploj posudi na pari, a ako nemate duplu posudu, nad posudom s vrućom vodom  možete staviti zdjelicu s čokoladom.

Za kraj recimo i da se čokolada može otopiti i u običnoj ili mikrovalnoj pećnici, no ako je topite tako, uvijek počnite s nižom temperaturom, i kraćim vremenom da vam čokolada ne bi zagorjela.


Sada kad ste naučili kako otopiti čokoladu, možete početi otkrivati i ostale stvari slastičarstva.