Vječne muke

Zloglasni 'friend zone': Četiri znaka da ne želi vezu već samo prijateljstvo

Interpretirati nečije osjećaje može biti teško, no postoje znakovi na koje trebaš paziti kako bi mogla shvatiti da ne želi vezu već prijateljstvo

Veze i svijet dejtanja ponekad se mogu činiti kao puno radno vrijeme. Od dopisivanja, kava, druženja do vječnog premišljanja, ponekad može biti uistinu teško interpretirati tuđe osjećaje. Ako si se već i sama pogubila u svim tim znakovima pažnje i nepažnje, ne očajavaj.

Kada smo previše involvirani u odnos s nekim, naši osjećaji mogu potpuno prevladati razum i stvoriti pravu pomutnju u mislima. Vječno propitkivanje što je sad s time htio reći, zašto se ne javlja ili koji je moj idući korak samo su neki od primjera. Posebno nas može patiti pitanje vodi li ovaj odnos prema nečemu više ili se jednostavno radi o prijateljstvu?

Na našu sreću, postoji nekoliko univerzalnih znakova koji ti govore da netko jednostavno nije zainteresiran za tebe na romantičan način i sve što želi od vašeg odnosa je prijateljstvo. Jednom kada se malo odmakneš od situacije i sagledaš ju objektivnije, lako ćeš prepoznati ima li u odnosu neki od znakova u nastavku.

Ako ne primijetiš niti jedan od ovih znakova, možeš biti poprilično sigurna da je osoba zainteresirana za tebe. No s druge strane, ako ova upozorenja jasno primijetiš, vrijeme je da dobro promisliš hoćeš li od te osobe odustati ili ćeš dati priliku prijateljstvu.

Govor tijela

Koliko je netko zainteresiran za tebe možeš vidjeti prema govoru tijela i općenitom držanju. Kada su u pitanju muškarci, svoju će naklonost pokazati tako što će stajati uspravnije kako bi pokazali svoju snagu i veličinu. Ako pored tebe 'objesi' ramena i ponaša se kao da je na druženju s dečkima, šanse su velike da mu nije toliko stalo do toga da te zadivi.

Razina truda

Glavna stvar koju prosječni muškarac osobito naglašava kod udvaranja je trud. On želi da si ti svjesna da se oko tebe trudi i da će učiniti svašta kako bi ti se svidio. Ako se oko vašeg odnosa ne trudi ili ne čini stvari kojima te želi osvojiti, vjerojatno vaš odnos ne gleda kao romantičan.

Nikada niste sami

Dogovarate se kako ćete pogledati novi film u kinu, a on osim tebe pozove i prijatelja ili prijateljicu? To je dokaz da te jednostavno gleda kao još jednu prijateljicu u nizu s kojom se želi družiti u ekipi. Muškarac kojem se uistinu sviđaš pronaći će način kako da s tobom provede nešto vremena nasamo, iako se nalazili na velikom partiju.

Nije napravio prvi korak

Najjasniji i najglasniji znak da želi biti samo prijatelj je činjenica da nije inicirao ništa više od toga. Čak i ako flertujete s vremena na vrijeme, jednom kada muškarac shvati da želi nešto više od prijateljstva, to će na jedan ili drugi način i pokazati. Jedina situacija u kojoj se to neće dogoditi je ako se radi o jako stidljivom muškarcu, ali i tada će postojati barem mala naznaka da je spreman za vezu.

Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.