Budi najbolja verzija sebe.

Mala istarska naselja kriju tisućljetnu tradiciju i prekrasnu prirodu

Istra je odlična turistička destinacija, a kada vidiš ove skrivene dragulje sigurno ćeš ih dodati u plan putovanja

Jedna od rijetkih dobrih stvari koje nam je pandemija donijela je činjenica da smo sve više počeli istraživati vlastitu zemlju. Hrvatska ima pregršt skrivenih dragulja koje možemo posjetiti, a velik broj njih nalazi se u Istri.

Istra je sama po sebi vrlo zanimljivo područje prepuno prirodnih ljepota poput slapova i planinarskih staza, no nama su se posebno svidjeli mala pitoreskna naselja koja kriju stoljeća povijesti. Sva ova naselja nalaze se na brežuljcima što znači da osim povijesnih znamenitosti pružaju i prekrasan pogled na istarski krajolik.

Svako mjesto ima svoj šarm i atrakcije koje su unikatne za to područje. Budući da su smještani vrlo blizu jedan drugome, odlična su prilika za vikend izlet. Kroz nekoliko dana možeš ih obići sve i naučiti puno toga o načinu života mještana, kako su izgledala kroz povijest, ali i po čemu su posebna.

Budi najbolja verzija sebe.

Osim sa zanimljivim tisućljetnim pričama, u ovim mjestima upoznat ćeš se načinom života lokalnog stanovništva, ali sudjelovati i u brojnim festivalima i kulturnim događanjima koja slave posebnost Istre. Mi smo izdvojile nekoliko mjesta koja jednostavno moraš posjetiti, bilo da putuješ sama, s prijateljima ili s obitelji.

1/5
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.