Budi najbolja verzija sebe.
Image
Foto: www.profimedia.hr
Odrastanje u Izraelu
Foto: www.profimedia.hr

Odrastanje u Izraelu

Ova bivša manekenka i fotomodel danas zarađuje ogroman novac zahvaljujući svojem glumačkom talentu, no nekoć nije ni sanjala da će kročiti crvenim tepisima. Naime, Gal Gadot rođena je u Petah Tikvi u Izraelu i odrastala je u iznimno židovskoj obitelji koja je korijene vukla iz Europe. Gadotin otac je šesta generacija židova rođenih u Izraelu, a njezini baka i djed s majčine strane su rođeni u Europi. Djed, koji je bio zarobljen u koncentracijskom logoru Auschwitz preživio je Holokaust, a baka je pobjegla prije invazije nacista. Gadotini korijeni su oni aškenaških Židova iz Poljske, Austrije, Njemačke i Češke. Iako je odrastala u ortodoksnoj židovskoj obitelji, nikada se nije željela ukalupiti i pokoriti pravilima svoje zajednice. Tako je s 18 godina bila okrunjena za Miss Izraela, no nije se odmah nastavila baviti manekenskom karijerom jer je dvije godine provela u izraelskoj vojsci, učeći kao braniti svoju zemlju u slučaju rata. Nakon odslužene obvezne vojne obuke, započela je studij u Tel Avivu, no polako se počela vraćati i show businessu. Isprva je zarađivala kao fotomodel, a nije dugo trebalo da ju uoče i glumački agenti.

Proboj na scenu
Foto: www.profimedia.hr

Proboj na scenu

Isprva je Gal svoju glumačku karijeru brusila u domaćim, izraelskim produkcijama, a proboj na svjetsku scenu za nju je započeo 2009. godine kada se pojavila u filmu „Brzi i žestoki: Povratak“. Nakon toga je postala svjetski poznata po svojoj ulozi Diane Prince u filmu „Wonder Woman“ dijelu filmske franšize DC Extended Universe te u filmu „Batman vs Superman: Zora pravdenika“. Iako se tako činilo da joj je brzo sve pošlo za rukom, zapravo je bilo suprotno. Gal je prije svoje prve velike filmske uloge zamalo odustala od glumačke karijere. Naime, preselila se u Los Angeles kako bi ostvarila svoje snove o holivudskoj karijeri no nikako nije dobivala angažmane. Tako je par godina pokušavala dobiti bilo kakvu ulogu, da bi netom prije no što je bookirala kartu za Izrael i vratila se kući iznenada dobila poziv svog menadžera i prvu važnu ulogu. Nakon par godina, uslijedila je i njezina najbitnija uloga po kojoj ju danas svi znaju – ona Wonder Woman u filmu „Wonder Woman 1984“. Taj je film do danas njezin najveći komercijalni uspjeh.

Glumačka diva
Foto: www.profimedia.hr

Glumačka diva

Nakon što je ljepotom i talentom u tom akcijskom spektaklu pokorila kino dvorane diljem svijeta, uspjeh Gal Gadot bio je strelovit. 2018. magazin Time je proglasio Gadot jednom od 100 najutjecajnijih ljudi na svijetu, a na toj listi je bila i jedna od najbolje plaćenih glumica. Od tada do danas ništa se nije promijenilo. Gal svakodnevno oduševljava svojom pojavom, ali i novim projektima, pa ne začuđuje kako joj se baza fanova povećava iz godine u godinu. Tome u prilog ide i činjenica da se u listopadu 2020. na godišnjoj Forbesovoj listi najplaćenijih glumica na svijetu našla na trećem mjestu. Za tu poziciju bila je zaslužna njezina plaća od 20 milijuna dolara za ulogu u Netflixovom filmu „Red Notice“. U lokalnim medijima u Izraelu nazivaju je "najvećom izraelskom superzvijezdom", a paralelno s brojnim filmskim angažmanima ova ljepotica radi i kao zaštitno lice mnogih brendova. Tako se djelomično vratila svojim manekenskim korijenima.

Žena, majka, kraljica
Foto: www.profimedia.hr

Žena, majka, kraljica

U listopadu 2019. Gadot je, zajedno sa svojim suprugom Yaronom Varsanom, osnovala producentsku kuću Pilot Wave te izjavila kako će koproducirati seriju o glumici i izumiteljici Hedy Lamarr za Apple TV+, u kojoj će i glumiti, kao i povijesni triler o Ireni Sendler, humanitarki iz Drugog svjetskog rata, za Warner Bros. Tako se čini da Gal stvarno na svakom koraku širi svoje poslovno carstvo te nas sve više i više oduševljava. Postala je uzor ženama i djevojkama diljem svijeta. No, osim poslovnog carstva koje je izgradila, Gal je i majka troje djece te supruga graditelja i arhitekta Yarona Varsanoa i to od 2008. godine. Čini se stoga kako lijepoj glumici ruže cvatu na baš svakom polju – i privatnom i poslovnom.

Nesuđena Bondova djevojka
Foto: www.profimedia.hr

Nesuđena Bondova djevojka

Kao što smo već rekle, Gal je karijeru započela modelingom i na račun svojeg zanosnog izgleda se probila prvo na izraelsku, a zatim i na svjetsku scenu. Zanimljivo je tako da je na početku svoje karijere trebala postati i Bond djevojka - no sudbina je ipak htjela drugačije. Tako je još 2007. trebala postati Bondovom djevojkom no na kraju je tu titulu ugrabila Olga Kurylenko. Glumica je rekla kako zbog te propuštene prilike malo žali, ali i da misli kako je bolje da se nije u početku profilirala samo kao još jedna Bondova ljepotica. Ovako je postala Wonder Woman, što je svakako impresivnije.

Žena koja ništa ne prepušta slučaju
Foto: www.profimedia.hr

Žena koja ništa ne prepušta slučaju

Inače, Gal je poznata kao iznimno požrtvovna glumica koja za vrijeme snimanja svojih filmova ne koristi kaskadere. Tako je za ulogu Wonder Woman pohađala lekcije iz mačevanja i borilačkih vještina kao što su kung fu, kickboxing, capoeira i brazilski jiu-jitsu. Svoju nevjerojatno fit liniju održava konstantnim rigoroznim vježbanjem te praćenjem pravilnog plana prehrane, a poznato je i kako obožava sve outdoor aktivnosti. Zbog toga i nakon tri trudnoće izgleda senzacionalno, a svako nas njezino pojavljivanje na crvenom tepihu apsolutno oduševi.

Inspiracija mnogima
Foto: www.profimedia.hr

Inspiracija mnogima

Sve u svemu, na kraju možemo zaključiti kako je Gal inspiracija djevojčicama i ženama diljem svijeta. Osim što je utjelovila najpoznatiju superjunakinju svijeta show businessa, ona je poduzetna, predana obiteljskom životu i iznimno staložena, prava profesionalka. Nema ni 40 godina, a već je ostvarila karijeru i obiteljski život o kojima mnogi samo sanjaju. Svaka čast Gal!

Bliskoistočna ljepotica

Od Miss Izraela do Wonder Woman - Gal Gadot slavi rođendan

Jedna od najljepših žena svijeta, bivša izraelska Missica, a danas jedna od najplaćenijih glumica Hollywooda, Gal Gadot, rođena je na današnji dan prije 37 godina. Povodom njezinog rođendana odlučile smo ti približiti životnu priču ove Wonder Woman modernog doba. Od odrastanja u ortodoksnoj židovskoj obitelji, pa sve do koračanja crvenim tepisima i stvaranja obitelji - poslovni i privatni put lijepe Gal bio je pun nedaća i turbulencija, no ona je ipak na kraju uspjela svijetu dokazati koliko vrijedi. Danas se njezino bogatstvo procijenjuje na 30 milijuna dolara, a popularnost joj je svakog dana sve veća. Evo kako je to postigla.

Budi najbolja verzija sebe.
zena.hr • Foto www.profimedia.hr
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.