Budi najbolja verzija sebe.
Image
Foto: www.profimedia.hr
Barack i Michelle Obama
Foto: www.profimedia.hr

Barack i Michelle Obama

Iako su danas znani kao jedan od najpopularnijih predsjedničkih parova u povijesti SAD-a, te vrijede milijune, zanimljiv fun fact o supružnicima Obama je taj da su oboje studirali i završili pravo na prestižnom sveučilištu Harvard - a svoje su obrazovanje otplaćivali sve do 40-ih godina svojih života! Naime, svi znamo da je obrazovanje u SAD-u iznimno skupo, pa mnogi studenti podižu goleme kredite koje otplaćuju ostatak života. Isto su učinili i Barack i Michelle koji su tako svoj dug bankama koje su im dale kredite kako bi platili studij otplatili tek kada se Barack ozbiljno bacio u politiku.

Woody Harrelson
Foto: www.profimedia.hr

Woody Harrelson

Woody Harrelson je proslavljeni glumac, no njegov tata je također bio slavan - samo ne zbog pozitivnih stvari. Naime, Woodyjev otac je slavni plaćeni ubojica Charles Voyde Harrelson koji je bio pripadnik mafije te ga povijest pamti kao ubojicu američkog suca John H. Wood Jr. koji se obračunavao s organiziranim kriminalom. Charles Voyde je za svoja zlodjela završio u zatvoru te je preminuo 2007. godine, a Woody je oduvijek o njemu odbijao govoriti u medijima.

Steve Buscemi
Foto: www.profimedia.hr

Steve Buscemi

Steve Buscemi se kasno počeo baviti glumom - u svojim tridesetima. Do tada je bio vatrogasac u New Yorku te se sramio reći svojim kolegama kako ide na sate glume ne bi li izbrusio svoj talent. Ipak, njegova se tajna otkrila, a iako je Steve mislio kako će ga kolege vatrogasci zezati zbog toga, realnost je ispala posve suprotna. Kada je Steve sa svojom dramskom skupinom imao prvi nastup u lokalnom kazalištu, svi su ga njegovi kolege s posla došli podržati te su pogledali predstavu.

Natalie Portman
Foto: www.profimedia.hr

Natalie Portman

Ova Izraelka s američkom adresom može se pohvaliti Oscarom, velikim bogatstvom, ali i činjenicom da su njezina dva znanstvena rada objavljena u prestižnim akademskim časopisima. Naime, Natalie Portman je poznata kao jedna od glumica s najvišim kvocijentom inteligencije u Hollywoodu, a osim glume se specijalizirala i za psihologiju koju je diplomirala na Harvardu. Kao što je rečeno, dva su njezina stručna rada, od kojih je prvi napisala kao srednjoškolka, objavljeni u hvaljenim akademskim časopisima te je tako Natalie usporedno s glumačkom uspjela izgraditi i zavidnu znanstvenu karijeru.

Leonardo DiCaprio
Foto: www.profimedia.hr

Leonardo DiCaprio

Leonardo DiCaprio je jedan od najupješnijih glumaca današnjice, a titulu najvećeg glumačkog talenta Hollywooda nosi već više od dvadeset godina. I dok je sam Leonardo poznat po genijalnim izvedbama te burnim ljubavnim vezama s mlađahnim ljepoticama, malo tko zna kako je dobio svoje ime. Naime, njegova je majka dok je bila trudna s njim išla u posjet talijanskom muzeju u Firenci te je gledala u sliku koju je naslikao Leonardo da Vinci kada se njezina beba u trbuhu po prvi puta pomaknula. Kako je to bio prvi udarac koji joj je njezin sin dao u utrobi, majka mu je odlučila ime dati prema velikom slikaru. Tako sada obojica nose ime Leonardo.

Lady Gaga
Foto: www.profimedia.hr

Lady Gaga

Lady Gaga je oduvijek sanjala o slavi, a iako nitko nije vjerovao u njezine sposobnosti, danas je ponosna vlasnica Oscara i brojnih Grammyja. Pravim imenom Stefani Germanotta, danas znana kao Lady Gaga, na faksu je bila čak i zlostavljana zbog svojih snova o uspjehu. Njezini su kolege napravili Facebook grupu "Stefani Germanotta, You Will Never Be Famous" u kojoj su joj se izrugivali zbog njezinih nadanja, no ona im je svima pokazala za što je sve sposobna.

Lorde
Foto: www.profimedia.hr

Lorde

Lorde, jedna od najpoznatijih novozelanskih celebrity dama, osim po glazbenim hitovima je poznata i po svojem "tajnom" Instagram profilu na kojem recenzira ni manje ni više nego - pržene kolutiće luka. Naime, taj je fast food snack Lorde najdraža hrana, pa je prije nekoliko godina odlučila posvetiti mu cijeli profil. Kada god pojede kolutiće luka u novom restoranu, pomno ih recenzira te tako drugima pomaže odlučili trebaju li ih probati na nekom mjestu ili ipak ne.

Elvis Presley
Foto: www.profimedia.hr

Elvis Presley

Elvis Presley, kralj rocka, danas je poznat po upečatljivim odijelima, savršeno crnoj kosi i nezaboravnim plesnim pokretima. Njegov je look tamnog macho frajera zaludio žene diljem svijeta, no zanimljivo je da je Elvis prirodno zapravo bio plavokos! S obzirom da mu se plava kosa nije uklapala u imidž koji je želio stvoriti o sebi, od kasnih teen godina se počeo bojati u crno. Tako danas znamo da je svaka dva tjedna odlazio kod frizera na ponovno bojenje kose kako bi mu vlasi uvijek bile savršeno crne - kao gavranovo perje. Uz to je koristio i razne masti, ulja i pomade koje su njegovoj kosi dale upečatljiv sjaj.

Hugh Jackman
Foto: www.profimedia.hr

Hugh Jackman

Hugh Jackman je jedan od najpoželjnijih i najbolje plaćenih glumaca Hollywooda, no nekoć nije bilo tako. Ovaj je Australac tako nakon preseljenja u Los Angeles morao zarađivati za kruh glumeći klauna na dječjim rođendanskim zabavama. Njegov se lik tako zvao Coco The Clown te je navodno bio plaćen samo 7 dolara po satu - dakle minimalac po standardima SAD-a. Tko bi rekao da će od klauniranja doći do kultnog statusa akcijskog junaka Wolverinea.

Jennifer Lawrence
Foto: www.profimedia.hr

Jennifer Lawrence

Za kraj ove naše liste tu je i vječno simpatična Jennifer Lawrence koja na zapešću ruke ima istetovirana slova H2o, odnosno znak za element vode - kako bi se uvijek sjetila popiti pokoju čašu u danu. Jennifer naime previše, prema vlastitom priznanju, uživa u sokovima i alkoholnim pićima, pa se rijetko kada sjeti popiti vodu. Zbog toga je imala i zdravstvenih problema te je odlučila na vlastitom tijelu ispisati podsjetnik koji bi ju trebao natjerati da tu i tamo hidratizira tijelo.

Ludi fun facts

Zar stvarnoo? Slabo poznate, a jako zanimljve stvari o slavnim osobama

Svi znamo da su celebovi posebni po mnogo toga. Osim što se radi o najslavnijim osobama svijeta koje se kupaju u bogatstvu te im ljudi prepoznaju lica diljem svijeta, neki od holivudskih faca u svojoj prošlosti imaju i obilje zanimljivih anegdota, obiteljskih priča i drama zbog kojih njihovi životi djeluju kao meksička sapunica, Od simpatičnih odraza osobnosti, pa sve do mračnih tajni - pronašle smo deset zanimljivih i slabo poznatih činjenica o nekim od najvećih zvijezda današnjice.

Budi najbolja verzija sebe.
zena.hr • Foto www.profimedia.hr
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.