Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Zvijezda popularne serije

Samozatajna Charlotte iz 'Seksa i grada' slavi rođendan. Što znamo o njoj?

Zvijezda legendarne serije, Kristin Davis, danas slavi rođendan, a mi smo se prisjetile njezine priče i značajnih uloga i postignuća

kristindavis.jpg
Foto: www.profimedia.hr
Budi najbolja verzija sebe.

Kada pomislimo na legendarnu seriju Seks i grad, prvo nam na pamet padne Carrie, zatim Samantha i Miranda, a tek onda tajanstvena Charlotte - najtradicionalnija i najkonzervativnija od cijele četvorke, koja vjeruje u romantične ideale i uvijek traži svom princa na bijelom konju. Lik Charlotte York utjelovila je američka glumica Kristin Davis koja je za tu izvedbu osvojila dvije Screen Actors Guild Awards nagrade, a koja danas slavi 57. rođendan. Zato smo se odlučile prisjetiti njezine životne priče.

Image
Sve tajne legendarne serije

Stižu nove epizode 'Seks i grada', a ovih 10 stvari znaju samo najveće obožavateljice serije

Davis je rođena u Boulderu u Koloradu kao jedinica čiji su se roditelji razveli kad je bila beba, a rano u djetinjstvu, zajedno s majkom i očuhom, preselila je u Columbiju u Južnoj Karolini. Davis je željela biti glumica od svoje 9. godine, kada joj je dodijeljena uloga u predstavi Snjeguljica i sedam patuljaka u kazalištu Workshop. Živjela je u Južnoj Karolini sve dok nije završila srednju školu, a zatim se preselila u New Jersey, gdje je diplomirala glumu u Umjetničkoj školi Mason Gross 1987. godine.

Nakon diplome, preselila se u New York i radila kao konobarica, a 1991. glumila je u nekoliko epizoda sapunice General Hospital. Kasnije je gostovala u još nekim serijama i filmovima, a njezina veća uloga bila je u dramskoj seriji Melrose Place, u kojoj je utjelovila lik negativke Brooke Armstrong Campbell.

Nekoliko godina kasnije, 1998. godine, Davis je dobila ulogu Charlotte York u HBO-voj romantičnoj humorističnoj seriji Seks i grad, po kojoj ju i danas većina ljudi pamti, a koju je glumila do posljednje sezone, kao i kasnije u filmovima, 2008. i 2010. godine. Zajedno s ostatkom ekipe, nagrađena je nagradom Women in Film Lucy Award kao priznanje za izvrsnost i inovativnost u kreativnim radovima koji su poboljšali percepciju žena putem televizijskog medija. U finalnoj sezoni serije dobila je i nominaciju za Primetime Emmy za izvrsnu sporednu glumicu u humorističnoj seriji, kao i nominaciju za Zlatni globus za najbolju sporednu glumicu.

Davis je, kada je riječ o filmovima, debitirala u filmu Doom Azil 1987. godine, a devedesetih je imala sekundarne uloge u filmovima Devet mjeseci i Kiselo grožđe. Posljednjih godina mogli smo ju vidjeti u božićnim filmovima Blagdan u divljini i Bitka za Božić, kao i u romantičnoj komediji Nevolje u raju. Zanimljiva je i činjenica da je gostovala u seriji Prijatelji u epizodi The One with Ross's Library Book, gdje je glumila Joeyevu djevojku Erin, kao i u seriji Will&Grace.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

A kada je riječ o privatnom životu, Davis ga krije kao zmija noge i uživa u svojoj privatnosti. Za razliku od lika Charlotte, koja cijeli život traži "onog pravog", Davis je odlučila stvari uzeti u svoje ruke i dokazala da joj ne treba muškarac kako bi stvorila svoju obitelj - samohrana je majka dvoje posvojene djece. U 2011. posvojila je kćer Gemmu Rose, a 2018. sina Wilsona.

"Ne znam zašto i ne znam kako, ali meni se to već jako dugo činilo kao opcija. Vrijeme je prolazilo, a ja zapravo nisam o tome razmišljala, već sam radila. Zatim, u 38. godini, što je malo kasno, osjetila sam da moram biti majka", Davis je Jadi Pinkett Smith u showu Red Table Talk ispričala o posvojenju.

Zvijezda serije Seks i grad nikada se nije udavala, a tijekom godina navodno je hodala s Alecom Baldwinom, glumcima Reedom Diamondom i Lievom Schreiberom i scenaristom Aaronom Sorkinom. Međutim, brak je za nju još uvijek mogućnost. "Svakako se intelektualno osjećam kao da bih voljela imati još jednu romantičnu vezu, ali ne znam kako to ostvariti jer nemam vremena. To mora biti netko toliko dobar da bih ga dovela kući i netko tko bi se složio s mojom djecom", rekla je glumica za Haute Living, ističući kako su joj djeca prioritet i njihove potrebe stavlja na prvo mjesto.

Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.