Princ Harry

Britanski princ Harry, bivši vojvoda od Sussexa i suprug Meghan Markle danas je definitivno najpopularniji princ svijeta. Mediji se ne mogu zasititi njegovih skandala i privatnog života, a on sam od djetinjstva je naučen na pozornost tabloida. Trenutno Harry ima 36 godina, živi u Kaliforniji te se trudi držati podalje od paparazza, a otac je i dvoje djece koje je dobio s američkom glumicom. Iako nikada neće postati kralj Velike Britanije, mnogima je upravo on najdraži član britanske kraljevske obitelji.

Princ Félix od Luksemburga

Najbogatija, a najmanja europska državica, odnosno kneževina je Luksemburg. Upravo iz te oaze bogataša dolazi i zgodni princ Felix, otac dvoje djece te nasljednik luksemburške kneževine. Kroz život se ovaj 37-godišnjak zanimao za mnoga polja, od političke znanosti i diplomacije, pa sve do biologije, da bi na kraju odabrao život doista dostojan plemića - uživanje u dvorcu, povučen od ostatka svijeta sve dok neće morati preuzeti dužnost vladanja Luksemburgom.

Princ Philippos od Grčke i Danske

Nećak preminulog princa Philipa od Velike Britanije, pokojnog supruga kraljice Elizabete II., princ Philippos je jedan od plemića zapravo propale aristokratske kuće koja nema nikakav politički utjecaj ni u Danskoj ni u Grčkoj, ali zato ima milijarde na računu. Pametnim, unosnim brakovima ova se loza uspjela održati na životu, a i sam Philippos je oženjen s Ninom Flohr, nasljednicom švicarskog multimilijardera i vlasnika kompanije VistaJet.

Princ William

Budući engleski kralj te otac troje djece, princ William nadomak je 40. godine života, a nama se čini kao da je još jučer bio tek zgodni student s prestižnog sveučilišta. Iako više nema bujnu kosu po kojoj je nekoć bio prepoznatljiv, William i dalje oduševljava obožavateljice svojim šarmom. Vjenčan je s Kate Middleton, vojvotkinjom od Cambridgea, a zajedno će jednog dana voditi i državu.

Jean-Christophe, princ Napoléon

35-godišnji Jean-Christophe je najstariji član bivše vladajuće loze Francuske. Direktan nasljednik i potomak velikog vojskovođe i prvog cara Francuske, Napoleona, Jean-Christophe je jedan od europskih plemića s najdužom kraljevskom lozom. Naime, njegovi su roditelji princ Charles Napoleon te princeza Beatrice Bourbon od dvije Sicilije te je tako krvno povezan s Louisom XIV., najslavnijim francuskim kraljem, ali i mnogim drugim vladarima iz povijesti. Oženjen je plemkinjom te zasad nema djece.

Princ Amedeo od Belgije

Princ Amedeo od Belgije ima 35 godina te je sretno oženjen s još jednom plemkinjom, Elisabettom Maria Rosboch von Wolkenstein. Kao i mnogi drugi prinčevi s ove naše liste, Amedeo je pripadnik belgijske vojske te se posebno specijalizirao za zrakoplovstvo. Trenutno je šesti u redu nasljeđivanja prijestolja, pa vjerojatno nikada neće postati kralj, ali zato će doživotno raditi kao ambasador svoje zemlje u svijetu.

Princ Carl Philip od Švedske

Švedski princ Carl Philip definitivno je znan javnosti upravo po tome što je jako zgodan. 42-godišnji princ život je posvetio vojsci i javnoj službi u čast kraljevstva, a oženjen je i ima troje djece. Trenutno je četvrti u liniji naslijeđivanja prijestolja Švedske, a očekuje se da nikad ne postane kralj jer ima stariju sestru, prijestolonasljednicu princezu Victoriju. Neovisno o tome bio on kralj ili ne, Carlu Philipu prema mišljenju mnogih nitko ne može oduzeti krunu mistera među europskim plemićima.

Pierre Casiraghi

Pierre Casiraghi je sin Carline od Hanovera i njezinog drugog supruga, a iako nema službenu titulu princa - živi kao princ. 34 su mu godine, oženjen je za ljepoticu talijanskog plemićkog porijekla, a sam je unuk Grace Kelly i monaškog princa Rainiera III. Bavi se trgovinom te je uključen u društveni život elite Monaca, baš kao i njegov stariji brat Andrea.

Andrea Casiraghi

Andrea Casiraghi je stariji brat princa o kojem smo malo prije pričali. On je sin Caroline, princeze od Hanovera i njezinog drugog supruga Stefana Casiraghia. Očekivano, Andrea vodi luksuzan život na visokoj nozi, uključen je u politički i društveni život Monaca te oženjen bivšom manekenkom.

Princ Wenzeslaus od Liechtensteina

Ovaj princ pripadnik je jedne od najmanjih plemićkih obitelji u Europi, ali i jedne od najbogatiji. Wenzeslaus je tako rođen u obitelji duge tradicije i velikog bogatstva, a iako njegova obitelj više nema stvarni politički utjecaj - iznimno su imućni. Za razliku od mnogih drugih plemića s ove naše liste, Wenzeslaus je singl te nema suprugu, a javnost je za njega saznala kada je bio u vezi s brazilskom ljepoticom Adrianom Limom.

Biraš kneza ili prijestolonasljednika?

Prinčevi na bijelim konjima: Tko su najzgodniji europski plemići današnjice?

Iako nam se ponekad čini da je vrijeme vladajućih monarhija daleko iza nas, zapravo su na životu i na političkoj sceni opstale mnoge europske velike vladajuće aristokratske kuće. Iako većinom nemaju političku moć odlučivanja o državničkim pitanjima i dalje imaju veliki utjecaj na sliku nacije i međunarodne odnose. Danas smo se tako odlučile predstaviti ti deset najzgodnijih prinčeva, kneževa i nasljednika europskih prijestolja današnjice. Za ove frajere definitivno vrijedi to da ostavljaju dojam prinčeva iz bajki, samo nekih suvremenih. Sve o njima saznaj u nastavku.

Budi najbolja verzija sebe.
zena.hr • Foto www.profimedia.hr
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.