Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Za tople ljetne večeri

Vječni klasici: 5 ljetnih filmova kojima se uvijek s radošću vraćamo

'Feel good' filmovi idealni su za stvaranje ugodne ljetne atmosfere ili za zabavnu večer s prijateljicama

profimedia-0501547333.jpg
Foto: Profimedia.hr
Budi najbolja verzija sebe.

Ljeto je mnogima omiljeno godišnje doba, što i ne čudi, s obzirom na to da je to vrijeme godišnjih odmora, toplih dana i dobre zabave. Tople ljetne večeri ne možemo zamisliti bez dobrih filmova, a mnoštvo je onih koji su kao stvoreni za ljeto jer su savršeni za kreiranje dobre zabave i ugodne ljetne atmosfere.

Image
Klasici koje obožavamo

Stare kultne serije koje se uvijek isplati ponovno gledati

Nedostaje li ti inspiracije o tome koje filmove pogledati ovog ljeta, možda je vrijeme da se prisjetiš nekih kultnih klasika, odnosno dobrih starih filmova koji će ti u trenutku podići raspoloženje i podsjetiti te na neke najdraže ljetne uspomene.

Upravo zato, u nastavku smo izdvojile 5 nama omiljenih filmova koji su idealan izbor za tople ljetne večeri. Sigurno ćeš među njima pronaći nešto po svom ukusu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Prljavi ples

Ovaj fantastični popis započeti ćemo s kultnim ljetnim filmom kojeg je svatko pogledao barem nekoliko puta, no ljetna priča Johnnyja i Baby jedna je od onih koja se vječno pamti i kojima se uvijek s radošću vraćamo. Što drugo reći, nego 'Nobody puts Baby in the corner...'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Pod suncem Toskane

Voliš li filmove o putovanjima, ova romantična komedija sigurno će ti se svidjeti. Govori o uspješnoj 35-godišnjoj spisateljici kojoj se čini kao da joj se srušio cijeli svijet kada je muž napusti radi mlađe žene. Na nagovor svoje prijateljice, odluči otputovati u Italiju te tamo kupuje prekrasnu staru kuću, u srcu Toskane, a pritom upoznaje i šarmantne talijanske stanovnike i stvara neka nova prijateljstva.

Jedi, moli, voli

Još jedan odličan film za ljubitelje putovanja donosi nam priču žene u tridesetima koja traga za vlastitim smislom, snimljene prema istoimenom romanu Elizabeth Gilbert. U glavnim ulogama pojavljuju se popularni glumci i dobitnici Oscara, Julia Roberts te Javier Bardem. Želiš li nakratko otputovati u Italiju, Indiju i na Bali, ovaj je film savršen izbor za ugodno ljetno popodne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Sada i nekada

Ovaj nevjerojatni film iz davne 1995. godine govori o četiri prijateljice koje su sada već u odrasloj dobi te se prisjećaju svog djetinjstva i nezaboravnih uspomena koje su stvorile jednog ljeta usred školskih praznika. Topla humoristična drama na trenutak će te vratiti u djetinjstvo, ali te i podsjetiti kako sve u životu ima svoju svrhu, i dobri i loši trenuci.

Dobra godina

Kultni filmski redatelj Ridley Scott donosi odličnu romantičnu komediju u kojoj glavnu ulogu igra Russel Crowe. Film je snimljen prema romanu Petera Maylea, a donosi priču o uspješnom poslovnom čovjeku iz Londona koji saznaje da je od ujaka naslijedio imanje u Francuskoj, na kojem je odrastao. Put u Francusku vraća ga u djetinjstvo, no unatoč lijepim uspomenama on želi što prije prodati imanje i vratiti se u London. Ipak, stvari nisu tako jednostavne kao što se čine... Uz Crowea, u filmu se pojavljuje i prekrasna glumica Marion Cotillard.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.