Od Rossa i Rachel, do ujaka Jesseja i ujne Becky: Najbolji televizijski parovi svih vremena

Parovi kojih se svi rado prisjećamo

Bilo da više voliš drame iz svijeta medicine, ili klasične sitcome, u svakoj od serija koju si gledala sigurno je postojao taj jedan par koji ti se zavukao duboko u srce

Od prvog televizijskog međurasnog braka u seriji Volim Lucy pa sve do najpoznatije on-and-off romanse najdražih nam Rossa i Rachel iz Prijatelja, ovo su parovi koji su ukrali naša srca, bez obzira na to jesu li imali sretan ili tužan kraj.

Srećom, za većinu je bio sretan, a ovo je 15 omiljenih televizijskih parova kojih se rado prisjećamo. 

1. Lucy i Ricky (Volim Lucy, 1951-1957)

Teško je pronaći zabavniji televizijski par i par iz stvarnog života od Lucille Ball Desija Arnaza. Iako su i oni, nažalost, prekinuli u stvarnom životu prije kraja serije.

Uz ovu seriju vežemo još neke zanimljivosti - jesi li znala da je brak između njih dvoje bio prvi međurasni brak na američkoj televiziji? I to je bilo 16 godina prije nego su svi oblici međurasnih brakova postali legalizirani u svih 50 država. 

2. Ross i Rachel (Prijatelji, 1994-2004)

Hoće li završiti zajedno ili ne? Ako je ijedan par u povijesti televizije toliko puta prekidao i ponovno se vraćao jedno drugome, onda su to Ross i Rachel.

I iako postoje podijeljeni osjećaji o Rachelinom silasku s aviona, serija je prepuna boljih i romantičnijih scena ovog, mnogima najdražeg televizijskog para

3. Carrie i Faca (Seks i grad, 1998-2004)

Možeš reći što god želiš o svim Carrienim ljubavnicima koji su se izmijenili tijekom godina, čak i o Aidanu kojeg smo svi toliko voljeli.

Ali ne možeš poreći da nisi potajno navijala da omiljena novinarka i njezin Faca završe zajedno - čak i ako je za to trebalo šest sezona serije i cijeli blockbuster. 

4. Pacey i Joey (Dawson’s Creek, 1998-2003)

Od prvih trenutaka tog zloglasnog Pacey-Joey tandema, svi smo bili potpuno prodani. A čini se da su i tvorci emisije to znali, jer posljednja scena serije prikazuje Paceyja i Joey u njihovom stanu u New Yorku, pet godina u budućnosti.

5. Carl i Harriette Winslow (Pod istim krovom, 1989-1998)

Hariette Winslow je bila mama koju smo svi željeli imati. Zajedno sa svojim partnerom za zločine, mužem policajcem Carlom, Hariette nekako uspijeva brinuti o troje djece, svojoj široj obitelji i jednom znatiželjnom, ali simpatičnom susjedu: Steveu Urkelu.

6. Chuck Bass i Blair Waldorf (Tračerica, 2007 - 2012)

Tko je jedina osoba koja bi zloglasnog ženskara Chucka Bassa mogla pretvoriti u odanog dečka i muža? Da, to bi bila sama kraljica Upper East Sidea, Blair Waldorf.

Možda su imali burnu vezu, ali ako se nisi rastopila kada je Chuck iznenadio Blair s njenim omiljenim kolačima iz Pariza na kraju druge sezone - ili tijekom njihovog vjenčanja u Central Parku u posljednjoj epizodi serije - tvoje je srce od kamena.


7. Fran Fine i Maxwell Sheffield (Dadilja, 1993-1999)

Od samog početka nismo mogli ne primijetiti kemiju između samohranog oca, gospodina Sheffielda, i nove dadilje njegove djece. I nakon pet sezona, njih dvoje napokon su završili zajedno, kada je Maxwell konačno zaprosio omiljenu dadilju.

8. Ujak Phil i teta Viv (Princ iz Bel-Aira, 1990-1996)

Malo je parova koje više volimo od uvijek smiješnih ujaka Phila i tete Viv - usprkos činjenici da je ovaj par u središtu jedne od najvećih TV serija 1990-ih. Nakon treće sezone, Janet Hubert-Whitten napustila je seriju, a zamijenila ju je Daphne Maxwell Reid. Ipak, obje ih volimo!

9. Jim i Pam (U uredu, 2005-2013)

Za sve koji kažu da ne biste trebali stupiti u vezu s nekim na radnom mjestu, ovo je priča o uspješnom paru na radnom mjestu: Jim i Pam. Od prvog trenutka znali smo da Pam nikada neće završiti s Royem, već s Jimom.

10. Robert i Sol (Grace i Frankie, 2015-danas)

U prvoj epizodi saznajemo da Robert i Sol napuštaju svoje žene jer su oboje zaljubljeni u nekoga drugog - jedan u drugoga.

Naravno, njihova veza nije savršena i možda će im trebati 20 godina da se pomire sa svojim osjećajima, ali ovaj je par živo utjelovljenje ljubavi koja na kraju pobjeđuje.11. Derek i Meredith (Uvod u anatomiju, 2005-danas)

Ako čuješ pjesmu Chasing Cars Snow Patrola i ne postaneš emotivna, jesi li uopće obožavatelj Dereka i Meredith?

Ova pjesma bila je soundtrack nekih od najlegendarnijih trenutaka ovog para - uključujući Derekov prerani izlaz na kraju sezone 11. I danas ne možemo čuti pjesmu bez razmišljanja o paru i njihovom vjenčanju.

12. Luke i Lorelai (Gilmoreice, 2000-2007)

Od svih ljubavi Lorelai Gilmore, Luke Danes je taj kojeg nikada ne bi mogla preboljeti. Od ranog početka, dok je brza Lorelai pokušavala pronaći onog pravog - Christophera, Maxa, Jasona, Lukea, pa ponovno Christophera - publika je samo sjedila i vikala ekranu da Lorelai napokon sredi svoje osjećaje za Lukea jednom zauvijek i uda se za njega

13. Ujna Becky i ujak Jesse (Puna kuća, 1987-1995)

Pronaći par sa savršenijom kosom teško je, jer ni ne postoji. Tijekom osam sezona - i nekoliko dodatnih godina Pune kuće - svi smo se potpuno zaljubili u ovaj par iz San Francisca. A da ne spominjemo baladu "Zauvijek", koju Jesse piše i pjeva za Becky na njihovom vjenčanju. 

14. Marshall i Lily (Kako sam upoznao vašu majku, 2005-2014)

I dok Ted pokušava pronaći njegovu srodnu dušu, Marshall i Lily pravi su kontrast: gotovo neugodno savršen prikaz srodnih osoba na TV-ekranu. Prva (i jedina) djevojka s kojom je Marshall ikad bio, Lily i njezin 'Marshmallow' jednako se podržavaju, ludi su i prepuni zdravih seksualnih nagona. Ne možemo zamisliti nijedan par s kojim bismo željeli biti treći kotač!

15. Doug i Carol (Hitna služba, 1994-2009)

Jedan od najboljih trenutaka na televiziji? Kad se Carol konačno odluči vratiti se ocu svojih blizanaca i svojoj dugogodišnjoj ljubavi, Dougu - unatoč činjenici da je George Clooney već napustio seriju. Da, to je istina, neki parovi doista dobivaju svoj sretan završetak u serijama.

Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.