Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.

Mala sirena i Pocahontas imaju nastavak? Pronašle smo manje poznate Disneyeve crtiće koje vrijedi pogledati

Mnogi Disneyevi animirani filmovi dobili su svoje nastavke, a neki su toliko dobri da nadmašuju čak i original

Mala sirena i Pocahontas imaju nastavak? Pronašle smo manje poznate Disneyeve crtiće koje vrijedi pogledati
Budi najbolja verzija sebe.

Disneyevi animirani filmovi bezvremenski su klasici u kojima uživaju svi, kako oni mladi, tako i oni stariji. Od "Ljepotice i zvijeri" i "Male sirene", pa sve do "Aladdina" i "Kralja lavova", teško je odabrati koji je Disneyev klasik najbolji od najboljih, jer svaki od njih nosi posebnu poruku.

Image

Animirani filmovi nisu samo za djecu: Izdvojile smo nekoliko najboljih u kojima ćeš i ti uživati


Ono što možda nisi znala jest da spomenuti filmovi, kao i mnogi drugi Disneyevi animirani filmovi imaju svoj drugi, a neki od njih čak i treći nastavak. Svi znamo za nastavke novijih filmova, poput "Spasitelja u Australiji" koji je nastavak filma "Spasitelji", ili "Snježnog kraljevstva", no jesi li znala da i "Kralj lavova" i "Aladdin" imaju čak dva nastavka? 

Pronašle smo osam manje poznatih nastavaka Disneyevih animiranih filmova, počevši od onog najboljeg. A neki od njih su toliko dobri da nadmašuju i original.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

"Kralj lavova 2: Simbin ponos" (1998.)

I dok "Kralj lavova" korijene vuče iz Hamleta, "Kralj lavova 2: Simbin ponos" temelji se na Romeu i Juliji. Priča oko borbe za kraljevstvo se nastavlja, Simbina se kći Kiara zaljubi u Kovua, člana neprijateljskog čopora koji izgledom podsjeća na Scara. Ono što Kiara i njeni roditelji ne znaju jest da je Kovu Zirin sin, sin protjerane sljedbenice Simbinog strica Scara. Ona planira odgojiti Kovua da svrgne Simbu i postane novi kralj, a prijateljstvo između Kiare i Kovua stavlja na test odnos Simbe i njegove kćeri.

"Aladdin i kralj lopova" (1996.)

Aladdin će konačno oženiti princezu Jasminu. Unatoč prisutnosti i ohrabrenju njegovih prijatelja, Duha, Tepiha i majmuna Abua, on je uplašen i anksiozan. Najviše ga brine kakav će biti otac, kada svog oca nije ni poznavao. Ali kada 40 lopova poremeti vjenčanje pokušavajući ukrasti čarobni talisman, Aladdin se upušta u opasnu potragu da zaustavi lopove, ali i da pronađe svog davno izgubljenog oca.

"Kralj lavova 3: Hakuna Matata" (2004.)

Treći i zadnji nastavak "Kralja lavova" odvija se kroz oči Timona i Pumbe. Timon i Pumbaa počinju gledati prvi nastavak "Kralja lavova", ali Timon inzistira da se krene od početka, kako bismo mogli vidjeti gdje su bili on i Pumba prije nego što je započela njihova priča. Pumbaa predlaže da publici ispričaju svoju priču, koja počinje puno prije nego što počne Simbino putovanje. Upoznajemo Timonovu majku i ujaka Maxa, otkrivamo zašto je napustio koloniju merkata, gdje je naučio za Hakuna Matata i kako je upoznao Pumbu.

"Ljepotica i Zvijer: Božićna čarolija" (1997.)

Belle priprema dvorac za božićne praznike, protiveći se željama Zvijeri i pokušavajući mu donijeti sreću u vrijeme blagdana. Za to vrijeme, Forte, glazbenik koji je začaran i koji se pretvorio u orgulje, boji se kako bi Bellini planovi mogli okončati prokletstvo. Forte koristi Fife, flautu koja očajnički želi nastupati kao solo izvođač, kako bi uništila Belline planove i riješila je se.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

"Povratak Jafara" (1994.)

Sultan priprema Aladdina kako bi postao novi vezir i nasljednik prijestolja Agrabe, izazivajući nemire u palači. Bivši vezir-uzurpator Jafar protjeran je i zarobljen u džepnoj svjetiljci, ali kada ga lopov uspije iskopati, Jafar uspije izmanipulirati njegove tri želje kako bi mogao povratiti snagu i vratiti se u Agrabu radi osvete. Njegov bivši papagaj Jago već je uspio vratiti povjerenje u palači, a kada mu se bivši gospodar otkrije, nađe se između dvije vatre. Duh se napokon vratio i mora započeti čarobni dvoboj protiv Jafara, čiji prljavi trikovi Aladdina i Jasminu odvode u tamnicu.

"Mala sirena 2: Povratak u more" (2000.)

Nakon što je pronašla čarobni medaljon koji prikazuje kraljevstvo Atlantike, Melody odluči pobjeći od kuće i pronaći istinu koja stoji iza njega. Ariel na kraju od Sebastiana otkriva da je njezina kći pobjegla i primorana je pretvoriti se natrag u sirenu kako bi još jednom ušla u more i pronašla svoju nestalu kćer. Međutim, Ursulina sestra Morgana namjerava preuzeti kontrolu nad cijelim oceanom. Ariel i njezini prijatelji moraju spriječiti Morganu da izvrši misiju koju Ursula nije uspjela i spasiti Melody.

"Pocahontas II: Putovanje u novi svijet" (1998.)

Kada vijest o smrti Johna Smitha stigne u Ameriku, Pocahontas je slomljena. Ona kreće u London s Johnom Rolfeom kako bi se sastala s engleskim kraljem na diplomatskoj misiji: da stvori mir i poštovanje između dviju velikih zemalja. Međutim, guverner Ratcliffe još uvijek je tamo; želi se vratiti u Jamestown i preuzeti ga, bez obzira na cijenu i neće prezati ni pred čim da diskreditira mladu princezu.

"Legenda o medvjedu 2" (2006.)

Kenai, još uvijek u obliku medvjeda, i Koda, čvrsto vjeruju da im ne treba nijedna djevojka, već da samo trebaju jedan drugoga. Kenai sanja Nitu, djevojku koju je upoznao i spasio kad je bio vrlo mlad. Tada se pojavljuje Nita, sada odrasla i lijepa, i priprema svoje vjenčanje. Međutim, preci nisu zadovoljni, jer je Nita već vezana za Kenaija. Jedini način da Nita prekine vezu i sretno se vjenča je putovanje do samog mjesta gdje joj je Kenai dao amulet. Dok Kenai, Nita i Koda zajedno putuju do tog mjesta, Koda je zabrinut hoće li ga Kenai zbog Nite potpuno napustiti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.