Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.

Djevojka iz Močvare: Ekranizacija hita New York Timesa stigla je i u domaća kina

Mnogo puta mogli smo se uvjeriti u uspješnu adaptaciju knjige na filmska platna, od 50 nijansi sive, Harryja Pottera, Gospodara prstenova pa do Millenium trilogije. Posljednji primjer je izvrstan triler “Djevojka iz močvare” čija je izvorna knjiga prodana u više od 10 milijuna primjeraka diljem svijeta.

1771143.jpeg
Foto: Promo
Budi najbolja verzija sebe.

Djevojka iz močvare (Where The Crawdads Sing) prati priču Kye Clark, misteriozne djevojke koja je sama odrasla u močvarnoj divljini na jugu SAD-a. Iako ništa drugačija od ostalih, većina stanovnika gradića Barkley Covea uvijek ju je promatrao s prijezirom. Ipak, Kya se sprijateljuje s dva mladića iz grada te potpuno otvara vrata svojeg povjerenja I ljubavi. Prijateljstvo se pretvara u misteriozni ljubavni trokut, no, ne zadugo. Jer kada jedan od njih biva pronađen mrtav, Kya postaje glavna osumnjičenica. Nisu je osudili tragovi već okolina i tu počinje borba za preživljavanje djevojke iz močvare…

Knjiga je oduševila brojne čitatelje u Hrvatskoj i diljem svijeta. U ovu je priču o ljubavi, povjerenju i preživljavanju čvrsto utkano misteriozno ubojstvo koje će vas tjerati da nagađate i propitkujete do samog kraja. Ono što će svakako oduševiti gledatelje filma je prikaz prirode, odnosno, močvare i njezine flore i faune. Jednostavno, na trenutak možete pomisliti kao da ste tamo.

shimmer fallback

Producentica filma je ljubimica Hollywooda Reese Whiterspoon. Nju je knjiga toliko oduševila da ju je prvo preporučila svojem čitateljskom klubu Reese's Book Club. Naposljetku, jednostavno je morala krenuti u ekranizaciju. Njoj se na snimanjima pridružila i autorica knjige, Delia Owens, kako bi što uvjerljivije pretočili knjigu u film. Sve je timski napravljeno uz redateljicu Oliviu Newman i scenaristicu Lucy Alibar. Što se tiče glumačke postave glavnu junakinju utjelovila je Daisy Edgar-Jones. Ona je nedavno na filmskom festivalu u Locarnu za ulogu Kye primila prestižnu Leopard Club nagradu a film je prikazan na vanjskoj projekciji pred gotovo 7000 gledatelja.

Knjiga se svidjela i pjevačici Taylor Swift koja je za potrebe filma napisala i otpjevala pjesmu “Carolina”. Ta balada je sadržajem i pričom otpjevana iz perspektive Kye te su korišteni akustični instrumenti koji su tipični za američki folklor iz vremena radnje filma. Jednostavno, ovom filmu je bilo suđeno da obožavatelji knjige imaju priliku da daju svoj obol ekranizaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Stoga, ne propustite najiščekivaniji triler ovog ljeta jer "tajne su zakopane ispod površine" a “duboko u sebi svi imaju tajnu”. Također, možda će vam se film toliko svidjeti da odlučite i pročitati knjigu za koju je izdavač Vorto Palabra priredio izdanje s filmskom naslovnicom, a koja je ujedno i naša knjiga tjedna!

Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.